Μία συναυλία, ταξίδι στην ελληνική παράδοση, διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Βεάκειο θέατρο στο Πειραιά. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου.

Ads

 
Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Μάνου, Μαρία Χαλουλάκου, συνοδευόμενοι από την 10μελή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με επετειακά αποσπάσματα  από δύο έργα που αντλούν τη δύναμή τους από τις βαθιές ρίζες της καθ’ ημάς Ανατολής.
 
Πρόκειται για την Μικρά Ασία, σε στίχους Πυθαγόρα, και το Βυζαντινό Εσπερινό, σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, δύο αξέχαστα  έργα του Απόστολου Καλδάρα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.
 
Μέσα από τα τραγούδια οι θεατές θα ταξιδέψουν στην ελληνική παράδοση από το Αιγαίο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη, από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη, αλλά και στα τραγούδια των χαμένων πατρίδων, του Πόντου, της Πόλης και της Σμύρνης.
 
Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 2001 από ευαισθητοποιημένους γονείς παιδιών που βρίσκονταν σε διαδικασία απεξάρτησης.
 
Στόχοι του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς και η προβολή και η ενίσχυση του έργου που επιτελεί το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ & ΕΞΑΝΤΑΣ που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, τη Δυτική Αττική, τα νησιά του Αιγαίου και σε τμήματα της Πελοποννήσου.