Μια πρωτοβουλία για τα παιδιά της Ελλάδας της κρίσης που το έχουν ανάγκη ξεκίνησαν ομογενείς στη Γερμανία.

Ads

Δράσεις ενίσχυσης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, ξεκίνησε ο ελληνισμός της Φρανκφούρτης. Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των δράσεων ανήκει στην εκπαιδευτικό κα Αννέτα Κούρτη, η οποία έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθειά για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας των παιδιών στην Ελλάδα.

Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ενημέρωση τοπικών συλλόγων του απόδημου ελληνισμού της Γερμανίας, καθώς και Γερμανών για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ και την ανάγκη ενίσχυσής του.

Την εκστρατεία «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» στήριξαν από την πρώτη στιγμή πολλοί συμπατριώτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέδραμαν στην προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων γευμάτων σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του προγράμματος.

Ads

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, με την πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μαζί με τη σύμπραξη και άλλων δωρητών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας με διττό στόχο να:

– παρέχει σίτιση μέσα από ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα που μοιράζεται σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου
– προάγει την υγιεινή διατροφή ενθαρρύνοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικο-οικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της Ελλάδας, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Σήμερα υλοποιείται σε 148 σχολεία με 11.617 μαθητές σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και στους νομούς Έβρου, Ημαθίας, Μαγνησίας, Ξάνθης και Ροδόπης. Από το 2012 μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχει φτάσει σε 23 νομούς της χώρας προσφέροντας πάνω από 11.000.000 γεύματα.

Περισσότερες πληροφορίες:

 

 

Κάθε προσφορά είναι σημαντική και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να φτάσουν γεύματα σε περισσότερα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς μια δωρεά εδώ:

Τραπεζική Κατάθεση

Επωνυμία Τράπεζας: ALPHA BANK
Επωνυμία Δικαιούχου: PROLEPSIS
Κωδικός Swift: CRBAGRAA
Διεύθυνση: Υποκ. Αμαρουσίου (146) | Λ. Κηφισίας 60
Ταχυδρομικός Κωδικός: 15125
IBAN: GR69 0140 1460 1460 0232 0015 301

Μετά από την κατάθεση της δωρεάς σας σε τραπεζικό λογαριασμό, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 6255700 ή με fax στο 210 6106810 ή με αποστολή e-mail στο [email protected], προκειμένου να σας αποσταλεί η σχετική απόδειξη.