Ads

Έκθεση Φωτογραφίας” και “Συνάντηση Εικαστικών” για τους μαθητές οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα. Δεκάδες μαθητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς που οργανώνουν μη κερδοσκοπικές εταιρίες αλλά και σύλλογοι γονέων σχολείων της πόλης. 

Η έκθεση Φωτογραφίας διογανώνεται από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ)  και εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές έχουν συμμετάσχει τα τελευταία 17 χρόνια στις εκθέσεις αυτές και μάλιστα φέτος συμμετέχουν τιμητικά και τρία σχολεία από την Αυστραλία. Στη διάρκεια των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες συμμετοχές με συμβολικά βραβεία, όπως βιβλία με θέμα τη φωτογραφία. Σημειώνεται ότι το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Ads

Φωτογραφία από το 2ο Γυμνάσιο Ωραιόκαστρου
image

Φωτογραφία από το Waverley College – Sydney
image 
 

Επίσης, για δεύτερη χρονιά οργανώνεται η “συνάντηση εικαστικών” στην Καλαμαριά που περιλαμβάνει περισσότερα από 400 έργα ζωγραφικής. Στην έκθεση συμμετέχουν μαθητές από διάφορα δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και φιλοξενείται στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα. Το θέμα της έκθεσης, που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 5 Μαΐου στις 19:00 είναι η «ευτυχία». Θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα λειτουργεί από τις 18:30 έως τις 21:00.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας. Καλλιτεχνικός κριτής είναι ο Ξενής Σαχίνης, καθηγητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., ο οποίος και θα επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν.