Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης “ΟΧΙ στην βία και το ρατσισμό, ΝΑΙ στην αλληλεγγύη” που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός Πατρών με τα συνεργαζόμενα αθλητικά σωματεία Αετός Πατρών -Άρης Πατρών – Απόλλων Εγλυκάδας.-Πετεινοί- Παμπατραϊκός- Φωστήρας Οβρυάς-Θύελλα Σκιαδά-οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Φαρών- Μπεγουλακίου και οι Εκπολιτιστικοί Πολιτιστικοί της Περιβόλας και Μπεγουλακίου.

Ads
 

Την ολοήμερη εκδήλωση  παρακολούθησε αρκετός κόσμος όπου πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων καθώς και οι αθλητές για την ενίσχυση των συσσιτίων Αλληλεγγύης που ήδη προσφέρονται κάθε Δευτέρα από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών, σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες, στηρίζοντας το σύνθημα στην κρίση κανένας μόνος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή για τους  παρευρισκόμενους όταν συναντήθηκαν οι δύο «Νουρέγιεφ» Κώστας Πετρόπουλος και Βασίλης Χατζηπαναγής  και ιδιαίτερα όταν σήκωσαν μαζί με την πρωταθλήτρια του άλματος εις ύψος Τόνια Στεργίου το πανό, εκπροσωπώντας τα τρία αθλήματα, ποδόσφαιρο- μπάσκετ –στίβο.
 

image

Ads

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες  από το χώρο του αθλητισμού, Βασίλης Χατζηπαναγής (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ηρακλή), Κώστας Πετρόπουλος (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, προπονητής Εθνικής ομάδας Μπάσκετ), Τόνια Στεργίου (Πρωταθλήτρια στο άλμα είς ύψος), Τάκης Πετρόπουλος (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας), Νίκος Φράγκος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Απόλλων Καλαμαριάς προπονητής), Νίκος Καραμανλής (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού- Παναχαϊκής),  Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος(παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ-Παναχαϊκής), Σάκης Ξένος (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής), Ηλίας Γρηγόρης Δημ. Σύμβουλος, Νίκος Μάλλιαρης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  πρώην  Γ.Γ. ΠΣΑΠ και μέλλος του F C της Μπαρτελόνας), Νίκος Μακρής (πρώην πρόεδρος ΟΝΑ Πάτρας), Κώστας Κόντης πρώην αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, αρκετοί παράγοντες και αθλητές.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών  Κώστας Ντάσιος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις και την αλληλεγγύη των σωματείων- συλλόγων καταδικάζοντας την βία και το ρατσισμό στον αθλητισμό και στην προσπάθεια αντιμετώπισης που ήδη ξεκινήσει.

image   

Στην συνέχεια Νίκος Μάλλιαρης διάβασε κείμενο το οποίο προσυπέγραψαν οι παραβρισκόμενοι, Παλαίμαχοι- Αθλητές- Παράγοντες και έχει ως εξής: 

“Με την συνάντηση μας αυτή θέλουμε να διατρανώσουμε την φίλαθλη, κοινωνική, πολιτιστική και αλληλέγγυα πλευρά του αθλητισμού που τον υπηρετήσαμε με τόσο αγάπη και αφοσίωση.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε σήμερα ως κοινωνία το υγιές πνεύμα του αθλητισμού μπορεί να αποτελέσει παράγοντα οργάνωσης αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης του λαού μας  και τη νεολαία ώστε να μη μείνει κανείς μόνος στην κρίση. Ιδιαίτερα σήμερα που έχουν διακοπεί οι αθλητικές δραστηριότητες με αφορμή την δολοφονία του φιλάθλου Κατσούλη, στέλνουμε το μήνυμα συνεργασίας  και του αγώνα κατά του ρατσισμού και της βίας που στιγματίζουν την ζωή μας.”

Πριν την κεντρική εκδήλωση είχε προηγηθεί επιμορφωτικό  camp  από τον Βασίλη Χατζηπαναγή και τον συνεργάτη του Νίκο Φράγκο σε παιδιά 6-15 ετών και στην συνέχεια ποδοσφαιρικό τουρνουά έξη ομάδων και έκλεισε με τιμητική βράβευση του θρύλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Χατζηπαναγή από τις  αλληλέγγυες ομάδες και φορείς που στηρίζουν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ αλλά και  στηνΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ.

• Αξίζει να σημειωθεί ότι την βράβευση για λογαριασμό του Ολυμπιακού Πατρών όπου και συγκίνησε τον Βάσια, έκανε ο γιος του Αείμνηστου Γιάννη Γραβάνη Θανάσης, που οι δυο τους Χατζηπαναγής-Γραβάνης είχαν άριστη σχέση αν και αντίπαλοι…

Σπορ Fm Πάτρας