Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για 150.000 οικογένειες, που κατέχουν κάρτα αλληλεγγύης και αντιστοιχούν σε 400.000 άτομα με εισόδημα κάτω των 400 ευρώ μηνιαίως, ανακοίνωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. 

Ads

Φοιτητικό πάσο και για τους σπουδαστές των κρατικών καλλιτεχνικών σχολών

Επιπλέον ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους συγκοινωνιακούς φορείς ώστε οι φοιτητές των κρατικών καλλιτεχνικών σχολών (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΚΣΟΤ) «να έχουν τα προνόμια του φοιτητικού πάσου, που έχουν και οι άλλοι φοιτητές». 

Συναυλία υπέρ των προσφύγων σε συνεργασία με την ΕΡΤ

Ads

Ακόμη ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΕΡΤ έχει αναλάβει τη διοργάνωση μίας μεγάλης συναυλίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των προσφύγων. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ώστε η εκδήλωση αυτή, να έχει ευρύτερη εμβέλεια για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Από την πλευρά της, η Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στην κάρτα αλληλεγγύης, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της κάρτας που συνδέει «τον πολιτισμό με την ακραία φτώχεια. Είναι μεγάλη ελπίδα να δούμε τη χτυπημένη μάνα της μονογονεϊκής οικογένειας με τα πολλά παιδιά, τη μάνα των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, των Ρομά να μπαίνει μέσα στο Αρχαιολογικό μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης ».