Η Μη κυβερνητική οργάνωση ΕΛΙΞ με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο», που στόχο έχει να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ads

 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα, δωρεάν, για ορισμένες ώρες την ημέρα να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορό και ομαδικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
 
Δέκα ομάδες τις ΕΛΙΞ, τους δύο αυτούς μήνες, θα απασχολήσουν περίπου 100 παιδιά η κάθε μία από 2 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και ανοιχτή. Σημειώνεται πως η μεταφορά και η σίτιση των παιδιών είναι ευθύνη των γονιών, ενώ υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τις ώρες παραμονής των παιδιών στο πρόγραμμα
 
Όπως αναφέρει η ΕΛΙΞ «μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων για παιδιά, αλλά και με πολύ κέφι, οι διεθνείς ομάδες της ΕΛΙΞ με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών,  απασχολούν δημιουργικά για ορισμένες ώρες την ημέρα τα παιδιά, στον οικείο χώρο του σχολείου, προσφέροντας τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς».
 
Από τις 11/06 και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις, ώρες: 9.00 – 13.00. Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία της Δ.Ε.Π. του εκάστοτε διαμερίσματος. Η ΕΛΙΞ τονίζει πως «για τις εγγραφές των παιδιών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (προτεραιότητα σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου)». Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία περιόδους ανάλογα με τις ανάγκες τους αλλά και την διαθεσιμότητα.
 
Η κ. Ελένη Γαζή, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΞ, αναφέρει: «Η πολυετής δράση μας στοχεύει διαρκώς στην ικανοποίηση αναγκών γύρω μας, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών μας στα κοινά. Προσπαθούμε διαρκώς να μεταλλάσουμε την ατομική ευαισθησία και εγρήγορση των εθελοντών μας σε συλλογικό χρέος. Καθώς ανήκουμε σε «σύνολα», έχουμε ανάγκες σύμπραξης και σύμπλευσης. Οι δράσεις του προγράμματος «Διακοπές στο Σχολείο», στοχεύουν να υπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες υποστήριξης ομάδων της κοινωνίας σήμερα, του «συνόλου» στο οποίο όλοι ανήκουμε. Θα δώσουμε με τρόπο δημιουργικό και ευφάνταστο, τη δυνατότητα σε 700 εως 1.000 παιδιά να γνωρίσουν μαζί με 150 εθελοντές από διάφορες χώρες, μια μοναδική πολυπολιτισμική βιωματική εμπειρία».
 
Οι Περίοδοι και Χώροι διεξαγωγής δραστηριοτήτων (Καθημερινά 8.00 – 14.00 Εκτός Σαββάτου και Κυριακής)
 
1η Δημοτική Κοινότητα: 51ο Δημοτικό, Ακομινάτου 40, Πλ. Βάθης, Αθήνα
Περίοδοι: 2 Ιουλίου – 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου – 27 Ιουλίου, 30 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Εγγραφές: Δ/νση: πλ. Ηρώων Ψυρρή, Τηλ. επικοινωνίας: 210-5277931, Κα. Κατερίνα Κοντού
 
3η Δημοτική Κοινότητα: 72ο Δημοτικό, Επταχάλκου και Ακταίου 2, Θησείο, Αθήνα
Περίοδοι: 9 Ιουλίου – 20 Ιουλίου,  23 Ιουλίου – 3 Αυγούστου
Εγγραφές: Δ/νση: Τριών Ιεραρχών 74, Πετράλωνα, Τηλ. επικοινωνίας: 210-3424343, Κα. Ελένη Δρούζα
 
5η Δημοτική Κοινότητα: 39ο Δημοτικό & 141ο Δημοτικό, Αχαρνών 399 και Τσούντα, Πατήσια, Αθήνα
Περίοδοι: 2 Ιουλίου – 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου – 27 Ιουλίου, 30 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
Εγγραφές: Πατησίων 237, πλ. Κολιάτσου, Τηλ. Επικοινωνίας: 2108671620, Κα. Μαρία Δρίβα
 
6η Δημοτική Κοινότητα: 150ο Δημοτικό, Κοδριγκτώνος 26, Κυψέλη, Αθήνα
Περίοδοι: 9 Ιουλίου – 20 Ιουλίου,  23 Ιουλίου – 3 Αυγούστου
Εγγραφές: Θήρας 31, πλ. Αμερικής, Τηλ. επικοινωνίας: 210-8654102, Κα. Αλέκα Κωνσταντινίδη
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΛΙΞ. Αν θέλετε να γίνετε εθελοντής στο πρόγραμμα πατήστε εδώ