Η αλληλοβοήθεια, η οικολογική συνείδηση, η προσφορά και ο διάλογος πέρνουνε μορφή, μέσω μιας νέας εξαιρετικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησαν δύο νέες μητέρες, η Εβίτα και η Δήμητρα, και αφορά ένα πανελλαδικό δίκτυο αλληλεγγύης και ανταλλακτικής οικονομίας, με επίκεντρο τα παιδιά. Όπως υπογραμμίζουν οι δύο γυναίκες, “Το babyfeat δεν είναι προϊόν της οικονομικής κρίσης. Συνέπεσε να κάνουμε πράξεις τις ιδέες μας και την φιλοσοφία μας σε καιρό που υπάρχουν ακόμα περισσότερα κίνητρα για να επιστρέψουμε σε έναν πιο βιώσιμο, οικολογικό και γειτονικό τρόπο ζωής”. 

Ads

Η ιδέα για τη δημιουργία του δικτύου ξεκίνησε στις αρχές του 2011, και το babyfeat.gr λειτουργεί πλέον με βάση τις δωρεάν αγγελίες, τον εθελοντισμό και το blogging, προωθώντας την αλληλεγγύη, την οικολογική συνείδηση, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και αντικειμένων, και την κοινωνική προσφορά. Επιπλέον, στην κατηγορία “Με έμπνευση τα παιδιά”, γονείς που ξεκίνησαν μια δουλειά, ένα χόμπι, μια οργάνωση με αφορμή την καινούργια τους γονική ταυτότητα μοιράζονται την εμπειρία τους και εξηγούν πως τα παιδιά αποτελούν την πιο καθοριστική πηγή έμπνευσης.

image

Μέχρι σήμερα, το babyfeat έχει συμμετάσχει ενεργά σε μια σειρά από εξαιρετικές κινήσεις:

Ads
  • Πήρε μέρος στον Περίπατο Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού στις 2 Οκτωβρίου 2011 για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου “άλμα ζωής”. 
  • Συμμετείχε στην ημέρα Πανελλαδικού Ταυτόχρονου θηλασμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο Ζάππειο. 
  • Προσέφερε στην “εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης για τις μητέρες (ενήλικες και ανήλικες)  που κρατούνται στις  γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας και τα παιδιά τους” του Δήμου Αθηναίων και παρέδωσε είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια για τα παιδιά. 
  • Διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 με μεγάλη επιτυχία  το πρώτο μας bazaar, (αφιερωμένο στο ΚΑΑΠ Βούλας) και την Παρασκευή 9/12 παρέδωσε στην Διοικήτρια Κα.Χαλβατζά παιχνίδια, βιβλία,ρούχα και δωρεές για τα παιδιά. 
  • Σε συνεργασία την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 με τον Αθλητικό Σωματείο ΣΦΙΓΜΟΣ Μοσχάτου στήριξε το έργο της τράπεζας τροφίμων του Δήμου Μοσχάτου και συγκέντρωσε ζάχαρη, λάδι και γάλα.
  • Διοργάνωσε την  Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στο cine Καλυψώ την εκδήλωση “Χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας. Στήριξε το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και από το εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά από τις δασκάλες του ΠΕΝ παρέδωσε στο σύλλογό Κ.Ε.Φ.Ι με αφορμή την “Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου” – στις 4 Φεβρουαρίου ζωγραφιές. Από το χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι μάζεψε πολλά ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ανέλλαβε να πάνε σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
  • Διοργάνωσε την  Κυριακή 11 Μαρτίου 2012  “Χαρίζω + ανταλλάσσω + δημιουργώ”  υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οικογένειες από όλη την Αττική χαρίσανε και ανταλλάξανε  ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, καροτσάκια, καθισματάκια αυτοκινήτου, πορτ-μπεμπέ, ζυγαριές, αλλαξιέρες, μπανιεράκια, παρκο- κρέβατα και άλλα πολλά. Τα παιδιά διασκέδασαν, γνώρισαν την γιόγκα και δημιουργήσανε με διάφορα υλικά την άνοιξη. 

image