Το πρώτο Ανταλλακτικό Παζάρι Ποδηλάτου διοργανώνει αύριο, Σάββατο, στην Κέρκυρα ο Σύλλογος Ορθοπεταλιά και καλεί τους πολίτες να φέρουν το ποδήλατό τους και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο.
 

Ads

Όπως τονίζει ο σύλλογος, οι πολίτες μπορούν να βρουν το ποδήλατο των ονείρων τους μεταχειρισμένο και να φύγουν μαζί του! Μπορούν επίσης να φέρουν ποδηλατικά αξεσουάρ που δεν χρειάζονται και να τα χαρίσουν.
 
Μιλώντας στο αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τσιριγγάκης, δήλωσε πως το παζάρι, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την αστική μετακίνηση.
 
Ώρα συνάντησης στις 16:00 μετά το μεσημέρι δίπλα από το καφέ Ακταίον.
 
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα διοργανώνονται από δήμους, σωματεία, συλλόγους και συνεταιρισμούς ολοένα και περισσότερα ανταλλακτικά παζάρια σε μια προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη οικονομία εν μέσω μεγάλης κρίσης.
 
Στην Αττική, πρόσφατα ο δήμος Αγίας Βαρβάρας διοργάνωσε την «Ημέρα Ανταλλαγής» δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να ανταλλάξουν τα αντικείμενα που δεν χρειάζονταν πλέον, μεταξύ των οποίων βιβλία, ρούχα και παιχνίδια.
 
Επιπλέον, την περασμένη Κυριακή διοργανώθηκε στο Περιστέρι ανταλλακτικό παζάρι παιδικών και βρεφικών ειδών. Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα.