Ο αυτισμός είναι μία από τις μείζονες αναπτυξιακές διαταραχές. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, περίπου 4 έως 5 άτομα σε κάθε 10.000 έχουν κλασικό (ή τυπικό) αυτισμό, και περίπου 20 άτομα σε κάθε 10.000 παρουσιάζουν αυτιστικές τάσεις. Είναι μια διάχυτη σε πολλές σφαίρες αναπτυξιακή διαταραχή. Εκδηλώνεται κατά τη πρώιμη παιδική ηλικία. Έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του νευρικού συστήματος εγκεφάλου. Τα άτομα με αυτισμό έχουν δυσκολία στην εκμάθηση της γλώσσας, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τις διαπροσωπικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

Ads

Τα άτομα με αυτισμό συχνά νοιάζονται βαθειά για τους γύρω τους, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή ο τρόπος που τα εκφράζουν θεωρείται αδόκιμος κοινωνικά. Συχνά θέλουν να κάνουν φίλους, αλλά λόγω των δυσκολιών τους στην κοινωνική επικοινωνία και την αλληλεπίδραση δεν μπορούν να εκφράσουν και να πραγματοποιήσουν αυτή τους την επιθυμία. Με τη σωστή διδασκαλία και εκπαίδευση όλα τα άτομα με αυτισμό μπορούν να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, ο βαθμός όμως ανάπτυξης αυτών εξαρτάται και από τις δυνατότητες του ατόμου. Ορισμένα άτομα υψηλής λειτουργικότητας είναι άτομα που έχουν κάνει την δική τους οικογένεια, έχουν φίλους και διαπρέπουν στον επαγγελματικό τομέα.

Ο αυτισμός είναι μία από τις μείζονες αναπτυξιακές διαταραχές. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, περίπου 4 έως 5 άτομα σε κάθε 10.000 έχουν κλασικό (ή τυπικό) αυτισμό, και περίπου 20 άτομα σε κάθε 10.000 παρουσιάζουν αυτιστικές τάσεις.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στο γήπεδο της Ερέτριας στις 7:00μμ μικροί και μεγάλοι φοράνε τα μπλε τους, παίρνουν το φακό τους και φωτίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και συμμετέχουν σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με στόχο τη νίκη λατά της άγνοιας για τον αυτισμό.

Ads

ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ “ΑΝΑΨΕ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ” ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.(ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NOESI.gr)

image