Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, έστειλε o Bρετανός σκηνοθέτης και πολιτικός ακτιβιστής Ken Loach. Ο διάσημος σκηνοθέτης είπε ότι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ κρατούν τη φωνή της αλήθειας ζωντανή, και τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό «γιατί το μεγαλύτερο όπλο των αυταρχικών καθεστώτων είναι η διεστράβλωση των ειδήσεων».

Ads

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΟΥΣΙΚΗ σε 24 ΚΑΡΕ» που μεταδίδεται από το ertopen, ο Loach κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν οι άνθρωποι μέσα από τους αγώνες τους μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις των εξουσιαστών, απάντησε πως «η δύναμη είναι αυτή που μπορεί να σταθεί απέναντι στις αποφάσεις». «Το θέμα δεν είναι να έχουμε επιχειρήματα μόνο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε διασπαστει. Έχουμε ηγεσίες που δεν έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους. Άρα, είναι η οργάνωση και η πολιτική  ηγεσία, που θα μας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την καταπίεση», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος έδωσε τα συγχαρητήρια του στους απολυμένους της ΕΡΤ για το κουράγιο να κρατάνε τα μικρόφωνα ανοιχτά , πράγμα που όπως είπε «είναι απολύτως αναγκαίο και ζωτικό» και ευχήθηκε καλή τύχη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους  εκφράζοντας τη  σιγουριά  πως ο αγώνας  τους θα δικαιωθεί.