Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να ταξιδεύει κανείς μόνος. Αν και μπορεί να ακούγεται τρομακτικό και παράτολμο, είναι κάτι που θα έπρεπε όλοι να δοκιμάσουν. Ο λόγος; Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, να τολμήσει νέες εμπειρίες και να κάνει καινούριες γνωριμίες.

Ads

Οι λόγοι που μπορεί να ταξιδεύει κανείς μόνος ποικίλουν. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ευθύνες, η έλλειψη χρόνου και χρημάτων είναι κάποιοι από αυτούς. Ωστόσο, μην απογοητεύεστε. Η εμπειρία του “solo traveller” θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και περιπετειώδης.

Ασφαλείς πόλεις, φιλικοί κάτοικοι, υπέροχη φύση και πλήθος δραστηριότητες. Εδώ σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψετε μόνοι, σύμφωνα με το Insider.

Βιετνάμ

image

Ads

Το Βιετνάμ θεωρείται από τους πιο φιλικούς προορισμούς στον πλανήτη. Τα πολύχρωμα παζάρια του Χο Τσι Μινχ Σίτι και του Ανόι δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο που έχετε δει. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει τάι τσι μαζί με εκατοντάδες άλλους δίπλα στη λίμνη Hoan Kiem προτού ξεκινήσει για πεζοπορία στα κοντινά βουνά. Ή, αν προτιμά τη θάλασσα, να χαλαρώσει σε μια από τις παραδεισένιες ακτές του νησιού Phu Quoc. Νοικιάστε ένα ποδήλατο, προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και εξερευνήστε την πυκνή ζούγκλα και τις ονειρικές ακτές. Ή επισκεφτείτε τους ναούς και τις παγόδες του Hue, πολιτισμικού και πνευματικού κέντρου της χώρας. Για να γνωρίσετε τους κατοίκους της πρωτεύουσας Ανόι, ξυπνήστε νωρίς και πηγαίνετε για τάι-τσι στη λίμνη Hoan Kiem.

Νέα Ζηλανδία

image

Η Νέα Ζηλανδία προσφέρει πολλές περιπέτειες για έναν ταξιδιώτη. Πεζοπορίες, bungee jumping, βόλτες με ποδήλατο. Με τόσα πράγματα να κάνετε, η παρέα δε σας λείψει. Συνδυάζει βουνά, παρθένα δάση και πολλές δραστηριότητες στη θάλασσα. Επίσης είναι η 4η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο και οι κάτοικοί της είναι από τους φιλικότερους και πιο ανοιχτούς προς τους επισκέπτες.

Νορβηγία

image

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη Νορβηγία είναι με πλεούμενο που θα τον πάει από την πόλη του Μπέργκεν στα ομορφότερα φιορδ και σε μερικά από τα συγκλονιστικότερα τοπία του κόσμου. Ή μπορεί να συμμετάσχει σε πεζοπορικές διαδρομές που περνούν από δάση, μαγευτικές ακτές και περιλαμβάνουν διαμονή σε παραδοσιακά ορεινά καταλύματα κάτω από το Βόρειο Σέλας.

Ελβετία

image

Η Ελβετία είναι μια παραμυθένια χώρα με όμορφες και γραφικές πόλεις και χωριά. Το καταπράσινο τοπίο και οι μεγάλες λίμνες, θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Ασφαλέστατη και γεμάτη ευκαιρίες για νέες εμπειρίες για τον ταξιδιώτη που, με τη χρήση του Swiss Rail Pass για μετακινήσεις σε τρένα, ακόμα και σε πλοία , μπορεί να γυρίσει όλη τη χώρα.

Αυστρία

image

Η πόλη της Βιέννης είναι ένας ακόμα λόγος να ταξιδέψει κανείς μόνος στην Αυστρία. Όπερες, μουσεία, ιστορικά κτήρια, κομψά καφέ και μια παράδοση που μέχρι και σήμερα δίνει έναν τόνο πολιτισμού σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Τα βουνά της είναι επίσης δημοφιλής προορισμός, ενώ το άψογο σιδηροδρομικό δίκτυο εγγυάται αξιόπιστες μετακινήσεις σε κάθε γωνιά της χώρας. Είναι η πόλη όπου μπορείς να «καλομάθεις» τον εαυτό σου και να απολαύσεις υπέροχα γλυκίσματα στα μοναδικά της καφέ.

Ισλανδία

image

Στην Ισλανδία οι καταρράκτες προσφέρουν την ήρεμη αντανάκλαση του φυσικού τοπίου. Η παγκοσμίου φήμης Γαλάζια Λίμνη με τις γεωθερμικές πηγές είναι ό,τι χρειάζεται για μία εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης.

Κόστα Ρίκα

image

Η Κόστα Ρίκα είναι το κατάλληλο μέρος για κάποιον που αναζητά την περιπέτεια, κάθως προσφέρει τη δυνατότητα για surfing, εξερεύνηση σε ηφαίστεια και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αν και υπάρχουν στερεότυπα πως αποτελεί μη ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό, η Κόστα Ρίκα είναι γεμάτη από καλόκαρδους ντόπιους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε ταξιδιώτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανθείς στιγμή μόνος, μιας και υπάρχει πληθώρα από συναρπαστικές περιπέτειες για να βιώσεις. Επίσης η Κόστα Ρίκα δεν έχει γνωρίσει ποτέ πολιτικές αναταραχές, αγώνες ή επαναστάσεις που σχετίζονται με τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Δεν έχει στρατό και δεν χρειάζεται, επειδή είναι μια από τις πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Χιλή

image

Είναι η φύση της που κάνει τη Χιλή τόπο ιδανικό για ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι. Προσφέροντας πεζοπορίες και ορειβασίες στην Παταγονία αλλά και εξερεύνηση των ηφαιστείων και των θερμών πιδάκων στην έρημο Atacama (το πιο ξηρό μέρος του κόσμου), η Χιλή είναι ένα αληθινό πάρκο περιπέτειας μήκους 6.400 χιλιομέτρων. Το χειμώνα μπορείτε να κάνετε σκι σε resorts όπως το Portillo, που διαθέτει ένα και μοναδικό lodge, όπου όλοι γίνονται μια παρέα. Το καλοκαίρι, θα κάνετε καγιάκ κατά μήκος των ακτών της νήσου Chiloé, του μεγαλύτερου νησιού στη Νότια Αμερική. Η πρωτεύουσα Σαντιάγο είναι φιλική και μπορείτε να την εξερευνήσετε εύκολα, χάρη στο πολύ καλό υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο. Εκείνο όμως που θα σας κερδίσει είναι η φιλική διάθεση των Χιλιανών: μπορεί, ας πούμε, να βρεθείτε, εντελώς αναπάντεχα, προσκεκλημένοι σ’ ένα οικογενειακό asado (μπάρμπεκιου): το να γίνετε μέλος μιας ντόπιας οικογένειας πρέπει να είναι ο ορισμός της φιλικής χώρας.

Ιαπωνία

image

Αν και πρόκειται για λίγο ακριβό προορισμό, αξίζει τον κόπο να τον εξερευνήσετε. Η Ιαπωνία είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός με φιλικότατους ανθρώπους. Έχοντας υπάρξει η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για περισσότερο από 1000 χρόνια, το Κιότο είναι ένας επίγειος παράδεισος με μαγικούς ναούς, κήπους και πάρκα. Αλλά και το Τοκίο είναι μία μεγαλούπολη που θα σας συναρπάσει και έχει καταπληκτικά σούσι μπαρ.

Αλάσκα

image

Η Αλάσκα φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες μοναχικούς ταξιδιώτες. Μάλιστα, το 20% των επισκεπτών της Αλάσκας ταξιδεύουν μόνοι. Φυσικά θαύματα, όπως παγετώνες, σκαλισμένα φιορδ, χιονισμένα βουνά και επιβλητικά παγόβουνα, συνθέτουν τις ομορφιές της. Σε αυτό το μαγικό μέρος θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το Βόρειο Σέλας.

Ελληνικά νησιά

image

Τα ελληνικά νησιά είναι ιδανικά όχι μόνο για παρέες και ζευγάρια αλλά και για όποιον θέλει να δει μόνος του την ατελείωτη μαγεία που απλώνεται στη νησιωτική Ελλάδα. Η περιπλάνηση σε κάθε κομμάτι του Αιγαίου ή του Ιονίου είναι κάτι που πρέπει να κάνει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.