Μία νέα σκληρή κόντρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ΔΟΛ, ξέσπασε σήμερα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να έχει παραλείψει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του κινήσεις εταιρείας που είχε με τον Νίκο Παππά.

Ads

«Άνθρακες ο θησαυρός», ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωση του «ο κ. Ψυχάρης βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία».

Το επίμαχο δημοσίευμα

Η εφημερίδα «Τα Νέα» κυκλοφορεί σήμερα με ένα δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Καραμάνος, Παππάς και Τσίπρας ΟΕ» που υποστηρίζει ότι υπάρχουν παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Καραμάνος συμμετείχαν σε ομόρρυθμη εταιρεία που συνεστήθη το 2007 και λύθηκε στο τέλος του 2015.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι λίγο μετά τις εκλογές του 2009, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας μεταβίβασε το μερίδιό του στην αδερφή του, ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία, ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Νίκος Παππάς παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη λύση της το 2015 και είναι άγνωστο εάν έχει συμπεριλάβει στη δήλωσή του την εταιρική του συμμετοχή.

Ο τρίτος συνέταιρος, ο Χρήστος Καραμάνος είναι πολιτικός μηχανικός, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014 εξελέγη στο συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής και υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του ομίλου ΔΟΛ, πρόκειται για την εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ». Τα Νέα δημοσιεύουν το ιδιωτικό συμφωνητικό της σύστασης Ομόρρυθμης Εταιρίας «Χ.Καραμάνος – Ν.Παππάς – Α.Τσίπρας Ο.Ε.», της οποίας σκοπός είναι η κατασκευή οικοδομών και η ανάληψη κατασκευαστικών εργολαβιών. Η εταιρεία μάλιστα εμφανίζεται να έχει αποκτήσει ένα ακίνητο στη Σέριφο.

Άνθρακες ο «θησαυρός»

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε στα «Νέα» το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για απελπισία του Σταύρου Ψυχάρη και παρακμή της ιστορικής εφημερίδας.

«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα Νέα δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη», σημειώνει σε ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει… στη Σέριφο! Τι να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!», σχολιάζει με δηκτικό ύφος.

Διαψεύδοντας το πρωτοσέλιδο των Νέων, το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι «η τρομακτική αποκάλυψη των Νέων έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο Πρώτο Θέμα το 2009 (9/8) και στα Παραπολιτικά το 2012 (22/9)»

«Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις πόθεν έσχες του ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας», καταλήγει το Μαξίμου.

Η απάντηση Καραμάνου

«Το σημερινό δημοσίευμα των Νέων αναπαράγει για τρίτη φορά, παίρνοντας τη σκυτάλη από εξίσου παραπλανητικά δημοσιεύματα του 2009 και του 2012, το ίδιο ψεύδος. Πρόκειται για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην παραποίηση της πραγματικότητας και σχετίζονται με τη δραστηριότητά μου στον ιδιωτικό τομέα. Η εταιρία που διατηρούσα, ιδρύθηκε το 2007 και λύθηκε το 2015, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Όλα τα σχετικά στοιχεία είναι δηλωμένα και αναρτημένα στις δηλώσεις πόθεν έσχες, τις οποίες υπέβαλα το 2014 και το 2015 μετά την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Καραμάνος.

«Μια απλή επικοινωνία της εφημερίδας μαζί μου θα ήταν αρκετή για την παροχή όλων των απαραίτητων στοιχείων. Όμως είναι φανερό, ότι και το σημερινό δημοσίευμα των Νέων δεν αφορά το λειτούργημα της ενημέρωσης αλλά τη ρυπαρογραφία, στην οποία επιδίδεται πλέον καθημερινά η συγκεκριμένη εφημερίδα, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας», σημείωσε.

«Η κατάπτωση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη , αν κανείς παρακολουθήσει τον τρόπο που πλέον πολιτεύεται και δεν πληροφορεί αλλά εμπαθώς παραπληροφορεί η συγκεκριμένη εφημερίδα. Η οποία διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία του φθηνού ζεϊμπέκικου της δημοσιογραφίας», κατέληξε.

Τα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί