Το ημερολόγιο του αρχιτέκτονα του ολοκαυτώματος και στενού συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, το οποίο παρέμενε για δεκαετίες χαμένο, κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε ελληνική έκδοση, από τις εκδόσεις Πεδίο.

Ads

Το Tvxs.gr εξασφάλισε και προδημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα αποσπάσματα από το συναρπαστικό βιβλίο «Το Ημερολόγιο του Διαβόλου» των Robert Wittman και David Kinney σε μετάφραση της Γιάννας Σκαρβέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Ημερολόγιο του Διαβόλου: Διαβάστε όσα έγραψε ο αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος

Ads

Ακολουθεί ακόμη ένα απόσπασμα από το βιβλίο:

 

Το Ημερολόγιο του Διαβόλου

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου υπήρξε το ημερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, του αρχιτέκτονα της ναζιστικής ιδεολογίας και ιθύνοντος νου του Ολοκαυτώματος. Η διαδρομή του ημερολογίου, ο μύθος γύρω από την εξαφάνισή του επί τρία τέταρτα του αιώνα, η δεκαετής «κινηματογραφική» αναζήτησή του και εντέλει η πρόσφατη ανεύρεσή του μοιάζουν σαν από σενάριο του Χόλιγουντ.

image

Αυτά ακριβώς αφηγείται το βιβλίο «Το ημερολόγιο του διαβόλου», που κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις  «Πεδίο» σε μετάφραση της Γιάννας Σκαρβέλη. Μάλιστα η ελληνική έκδοσή του συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τις αποφάσεις της Δίκης της Νυρεμβέργης. «Το Ημερολόγιο του Διαβόλου –  Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄ Ράιχ», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του βιβλίου το οποίο υπογράφουν οι συγγραφείς Robert Wittman και David Kinney, είναι μια καθηλωτική ιστορία μυστηρίου, πλην όμως αληθινή, η οποία ερευνά την εξαφάνιση του ογκώδους ημερολογίου του στενού συνεργάτη και κορυφαίου συμβούλου του Χίτλερ, Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, και αφορά στην άνοδο των ναζί στην εξουσία, τη γένεση του Ολοκαυτώματος και την τελική πτώση του καθεστώτος.

Οι συγγραφείς

Ο Robert K. Wittman ίδρυσε την Ομάδα κατά των Πολιτισμικών Εγκλημάτων. ΄Ηταν ο εθνικός εμπειρογνώμονας της υπηρεσίας όσον αφορά την κλοπή πολιτισμικών αγαθών. Είναι επίσης ο συγγραφέας του αυτοβιογραφικού έργου Priceless: How I Went Undercover to Rescue the World’ s Stolen Treasures που εμφανίζεται στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρείας Robert Wittman, Inc.

O David Kinney είναι δημοσιογράφος βραβευμένος με Πούλιντζερ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες, μεταξύ αυτών οι New York Times. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Big One: An Island, an Obsession, and the Furious Pursuit of a Great Fish και The Dylanologists: Adventuresin the Land of Bob.