Για πρώτη φορά έπειτα από 71 χρόνια, η ιστορική εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δεν βρίσκεται σήμερα στα περίπτερα της χώρας.

Ads

Όπως όλα δείχνουν, το φύλλο υπ’ αριθμόν 21.700 που κυκλοφόρησε χθες Τετάρτη, με τίτλο «Είμαστε εδώ» και τα πρόσωπα των δημοσιογράφων της εφημερίδας στο πρωτοσέλιδο, ήταν και το τελευταίο, ενώ φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες να κυκλοφορήσει Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδίκη  για τον ΔΟΛ, που βγήκε την Τρίτη, επικρατεί αυτό που ορίζει το τραπεζικό δίκαιο, ρίχνοντας έτσι μαύρο στον ισχυρό δημοσιογραφικό οργανισμό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν με προσφυγή τους την ανάκληση της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ.

Ads

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που προσδιορίστηκε να συζητηθεί αύριο στις 13:00, ζητείται από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφόρησαν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Επίσης, αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Μαύρο έπεσε και στο in.gr, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, στο οποίο χθες αναρτήθηκε σχετικό κείμενο, εξηγώντας από την πλευρά του γιατί οδηγείται σε ασφυξία.