Μαίνεται ο πόλεμος στον Κυβερνοχώρο, καθώς το Σάββατο, λίγες μόλις ώρες μετά τη διπλή επίθεση που δέχθηκαν η Sony και η Microsoft, μια ομάδα χάκερ, η οποία υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με την ακτιβιστική κολλεκτίβα των Anonymous, διέρρευσε ένα αρχείο με 13.000 κωδικούς πρόσβασης αλλά και αριθμούς πιστωτικών καρτών από δημοφιλείς ιστοτόπους, όπως η Amazon και η Walmart.

Ads

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι χάκερ ανέβασαν ένα αρχείο κειμένου με όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα στη διαδικτυακή πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων, Ghostbin, την Παρασκευή. Ωστόσο, το Σάββατο, το συγκεκριμένο αρχείο έπαψε να είναι προσβάσιμο από τους χρήστες.

Ο ιστότοπος Daily Dot δημοσίευσε τον πλήρη κατάλογο με τις περίπου 40 εταιρείες-«κολοσσούς» στο Διαδίκτυο, οι χρήστες των οποίων μπήκαν στο στόχαστρο των χάκερ.

Μάλιστα, η ομάδα τους, σε μια επίδειξη πυγμής, ανέβασε στο Ghostbin και μια πειρατική κόπια της επίμαχης ταινίας «The Interview», για την οποία Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ βρίσκονται ήδη σε έναν άτυπο «πόλεμο χαρακωμάτων».

Ads

Με ανάρτησή τους στο Twitter, οι χάκερ δεν απέδωσαν κάποιο ιδεολογικό κίνητρο για την κυβερνοεπίθεση, απλώς αρκέστηκαν να πουν ότι το έκαναν «για πλάκα».