Το βράδυ της Τετάρτης η «Ελληνοφρένεια» ανακοίνωσε μέσω twitter ότι κόπηκε αιφνιδίως από το πρόγραμμα του Alpha. 

Ads

Όπως ανέφεραν οι συντελεστές, είχαν ήδη γυρίσει και μοντάρει το επόμενο επεισόδια γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν να χαιρετίσουν τηλεοπτικά το κοινό τους. 

Από τη ραδιοφωνική τους εκπομπή, σήμερα, στον Real FM, αναφέρθηκαν στην απόφαση του Alpha να κόψει την εκπομπή και μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης που κόβεται βιαίως μια σατιρική εκπομπή. Πρώτη φορά ήταν με την εκπομπή της Μαλβίνας. Δεν υπάρχει βέβαια συσχετισμός αλλά είναι ένα γεγονός» και πρόσθεσαν «όταν εμείς πήγαμε στον Alpha κόπηκαν οι Οικογενειακές Ιστορίες, τώρα που κοπήκαμε εμείς αρχίζουν πάλι οι Οικογενειακές Ιστορίες». 

Ads

Είπαν επίσης ότι η εκπομπή σταμάτησε «για λόγους αισθητικής. Τον τελευταίο καιρό το κλίμα ήταν κακό, σε αντίθεση με το πώς ήταν το κανάλι παλαιότερα όταν είχαμε πτώση στα νούμερα. Τότε είχαμε αλλάξει ώρα. Αν θες να κρατήσεις σατιρική εκπομπή υπάρχουν λύσεις, μπορείς να αλλάξεις ώρα, να ρίξεις το μπάτζετ. Αν θες μια τέτοια εκπομπή βρίσκεις τρόπο». 

«Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας, μονάχα λογοκρίνεται. Το κλίμα είναι το βασικότερο κριτήριο για εμάς, ειδικά έτσι όπως είναι τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια με τις ώρες εργασίας και τις πληρωμές. Αν δεν είναι καλό το κλίμα δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι τέτοιο. Έτσι, δεν προλάβαμε καν να κάνουμε το τελευταίο επεισόδιο όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, είχαμε ένα άγαρμπο τέλος». 

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν χωράμε εκεί. Δεν χωράμε πουθενά όπως λέει και ο φίλος Αγγελάκας. Προφανώς και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους τεχνικούς του καναλιού, δεν προλάβαμε καν να τους αποχαιρετίσουμε. Θα τους ξαναβρούμε στο μέλλον αλλού και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

«Ζητώ από τον Χατζηνικολάου να με βγάλει ντυμένο Τσολιά το βράδυ να σπάσω τη σιωπή μου», είπε τέλος ο Αποστόλης. Στη συνέχεια οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας έπαιξαν στον αέρα το τραγούδι Ζβάρα που έχουν διασκευάσει οι VIC, οι οποίοι το είχαν παρουσιάσει και στην τηλεοπτική εκπομπή.

Η ανακοίνωση της Ελληνοφρένειας για το κόψιμο της εκπομπής

Σε δηλώσεις του στο «Έθνος» ο… τσολιάς της «Ελληνοφρένειας», απέρριψε και πάλι τις αιτιάσεις του καναλιού περί χαμηλής τηλεθέασης, λέγοντας:

«Μας φάγανε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι. Η σάτιρα είναι ένα είδος από μόνη της – αν βεβαίως θέλεις κι αντέχεις να έχεις μια τέτοια εκπομπή. Κι αν θέλεις να τη διατηρήσεις, ψάχνεις εναλλακτικές: αλλάζεις μέρα και ώρα στην εκπομπή. Τέλος πάντων θα θεωρούσα τίμιο το “δεν θέλω”, όχι αυτό που έγινε. Πάντως εμείς δεν λυπόμαστε καθόλου.

Το θεωρούμε παράσημο. Ήταν τόσο νοσηρό και πολεμικό το κλίμα τον τελευταίο καιρό, που σχεδόν ανακουφιστήκαμε. Ξέρουμε άλλωστε ότι η δουλειά μας είναι να ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια. Να το επαναλάβω; Με συνέπεια. Μας το ανακοίνωσαν αφότου είχα τελειώσει το μοντάζ της επόμενης εκπομπής και το είχα παραδώσει, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πούμε κάτι».