Ένας 19χρονος Σύρος πρόσφυγας, που πριν από ενάμιση περίπου χρόνο έγινε γνωστός για τη selfie που τράβηξε με την καγκελάριο της Γερμανίας, αποφάσισε να κινηθεί κατά του Facebook, ζητώντας την αφαίρεση όλων των σχολίων και των κοινοποιήσεων που έχουν γίνει και τον αναφέρουν ως τρομοκράτη.

Ads

Από την πλευρά ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εν γένει του διαδικτύου, απαντά πως είναι αδύνατον να αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο που αφορά τον 19χρονο και προτείνει συμβιβασμό.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο ζήτημα της διαχείρισης στοιχείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της προστασίας των χρηστών.

Μιλώντας για την υπόθεση, που εκδικάζεται σε δικαστήριο του Βίρτσμπουργκ, ο Ανάς Μονταμάνι από τη Δαμασκό σημειώνει πως στόχος του είναι να κερδίσει και πάλι την αξιοπρέπειά του.

Ads

«Λένε πως είμαι τρομοκράτης. Δεν είναι αλήθεια. Ζω στο Βερολίνο και οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να με βρει. Μου άλλαξαν όλη μου τη ζωή. Δεν μπορώ πια να βγω στο δρόμο, συνεχώς φοβάμαι. Πιστεύω και ελπίζω να βρεθεί μια λύση. Είμαι άνθρωπος και οι άνθρωποι είμαστε όλοι το ίδιο», τονίζει σύμφωνα με το euronews.

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο Μονταμάνι ήταν μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που είχαν βρεθεί σε κέντρο φιλοξενίας στη Γερμανία.