Ανακοίνωση κατά του Γιάννη Πρετεντέρη και του τηλεοπτικού σταθμού Mega εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μεταξύ άλλων αφήνει αιχμές για τον «βασικό μέτοχο» του τηλεοπτικού σταθμού και το νέο τραπεζικό δάνειο που πήρε η «Τηλέτυπος» ύψους 98 εκ. ευρώ. Λίγο αργότερα στο κεντρικό δελτίο του Mega διαβάστηκε ανακοίνωση της εταιρείας «Τηλέτυπος», η οποία υποστηρίζει πως το δάνειο που έλαβε ήταν 10 εκ και όχι 98 εκ. Ωστόσο την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία όπου δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών η Τηλέτυπος ανακοίνωσε «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ ευρώ»,  το οποίο όπως μάλιστα έγραφε «θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας». Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του στο twitter καταγγέλλει πως ζήτησε να διαβαστεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα, ωστόσο το Mega αρνήθηκε. «Σε επικοινωνία μου με το MEGA ζήτησα να διαβάσουν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μου αρνήθηκαν,η δημοσιογραφική δεοντολογία σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρει στο μήνυμά του. 

Ads

 
Αφορμή για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο χτεσινό δελτίο του Mega σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση ευθυνών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
 
«Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
 
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα.
 
Ενημερώνουμε τον κ. Πρετεντέρη να μην ανησυχεί, διότι σκοπεύουμε να προσκομίσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασής μας. Θα περιμένουμε όμως και από τον ίδιο να μας απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
 

  • Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;

 

  • Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;

 

Ads
  • Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ; Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;

 
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού».

Σε σχόλιο του στο δελτίο ειδήσεων, ο Γιάννης Πρετεντέρης προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, τονίζοντας ότι «όλες οι πλευρές προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά» το θέμα της λίστας. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι περισσότεροι ποινικολόγοι με τους οποίους ο ίδιος μίλησε, συμφωνούν με την άποψη του ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Βενιζέλο. «Αν όμως υπάρξουν στοιχεία να τα δούμε», κατέληξε ο δημοσιογράφος του Mega, ο οποίος δεν απάντησε στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τον βασικό μέτοχο και το δάνειο του σταθμου.
 
Για το δάνειο απάντησε με ανακοίνωση της η εταιρεία Τηλέτυπος που ελέγχει το Mega σε άλλο σημείο των ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι το δάνειο δεν είναι ύψους 98 αλλά 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την κυρία Τρέμη, που διάβασε την σχετική ανακοίνωση, το δάνειο ελήφθη από 5 τράπεζες και συνδιάστηκε με υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων του σταθμού, ύψους 140 εκατομυρίων.

Παρά τη διάψευση από την εταιρεία για το ύψος του δανείου, την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία όπου δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών η Τηλέτυπος ανακοίνωσε «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ ευρώ». H ανακοίνωση μεταδόθηκε λίγο αργότερα και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε ολόκληρη)

image