Ο Στέφανος Χίος του «makeleio.gr» και της εφημερίδας «Μακελειό» συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το σπίτι του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ads

Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του έγραψε στο makeleio, «εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε».

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο  υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης  για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» τη Δευτέρα.

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο του Μακελειού 

image

Ads

Ο Χίος οδηγήθηκε το απόγευμα στον Εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και θα δικαστεί την Τετάρτη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του είχαν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση για πλήθος δημοσιευμάτων της εφημερίδας και του δικτυακού τόπου «Μακελειό», και οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Η μήνυση στρεφόταν κατά του Γεωργίου Γκασιάμη, διαχειριστή και νόμιμου εκπρόσωπου του «Μακελειού», του Στέφανου Χίου, που υπογράφει τα επίμαχα δημοσιεύματα και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Με τη μήνυση ζητείτο η ποινική δίωξη και τιμωρία τους και η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μετά την είδηση της σύλληψης του Χίου, οι χρήστες του Twitter δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν και το #Free_Xios βρέθηκε πρώτο στα ελληνικά trends:

#Free_Xios Tweets