Στο οριστικό κλείσιμο φαίνεται πως οδηγούνται το in.gr και το Βήμα Fm, τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, που τα απέκτησε αγοράζοντας το «πακέτο» του ΔΟΛ. Στον «αέρα» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα.

Σύμφωνα με την Αυγή, χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης του Βήμα FM είναι ότι αφέθηκε να... κοπεί το ρεύμα στον σταθμό χθες, καθώς δεν εξοφλήθηκε η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να παύσει η εκπομπή προγράμματος και να σιγήσει η συχνότητα.

Σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τη συχνότητα και την εταιρεία Bημα Fm τότε θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του ΕΣΡ, το οποίο μετά από γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ θα αποφασίσει αν θα ανακαλέσει τη συχνότητα, η οποία περιέρχεται στον έλεγχο του Δημοσίου. Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο ο σταθμός να επαναλειτουργήσει και να εκπέμψει το επόμενο διάστημα στην ίδια συχνότητα, αλλά από άλλο χώρο.

«Ενημερώνουμε τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν φεύγουμε από τον χώρο εργασίας μας και απαιτούμε να εμφανιστεί επιτέλους και να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών (ΕΤΕΡ). Σχετική καταγγελία για τις πρακτικές Μαρινάκη εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όμως τα προβλήματα δεν περιορίζονται στον Βήμα Fm. Η ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου) κατήγγειλε πως οι εργαζόμενοι του in.gr δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και παραμένουν μετέωροι, καθώς, ενώ δεν έχουν απολυθεί, δεν έχουν όμως και κληθεί να εργαστούν.

Πρόκειται για τους ίδιους εργαζόμενους οι οποίοι επί δύο χρόνια που κράτησε η περιπέτεια του ΔΟΛ κράτησαν ζωντανή την ιστοσελίδα. Η ΕΣΠΗΤ με ανακοίνωσή της ζητάει «την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΟΛ Digital και των θέσεων εργασίας τους».