Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Mega καθώς οι πληροφορίες λένε τώρα ότι οι εκδότες μέτοχοι προσπαθούν να ετοιμάσουν επιστολή προς τις τράπεζες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 17,5 εκατ. ευρώ. 

Ads

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη νέα διαπραγμάτευση για τη διάσωση του καναλιού της Μεσογείων κι αυτό αμέσως μετά την πρωινή συνεδρίαση του ΔΣ η οποία κράτησε μόλις 20 λεπτά. 

Σε αυτή κατά πληροφορίες μεταφέρθηκε το αίτημα των τραπεζών να γραφτούν σε πρακτικό του ΔΣ οι προθέσεις των μετόχων. Στην προφορική συζήτηση ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ. ευρώ, οι Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. ευρώ και ο Σταύρος Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη δεν εκφράστηκε πρόθεση να συμμετάσχει με οποιοδήποτε ποσό στην διάσωση του καναλιού. 

Αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια να συνταχθεί πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι θα δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά ώστε οι τράπεζες στη συνέχεια να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς του καναλιού. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν το σχετικό αίτημα θα γίνει αποδεκτό.

Ads

Σημειώνεται ότι και να συμβεί αυτό οι μέτοχοι θα πρέπει να «τα βρουν» και στο θέμα της καταβολής των 4 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ως τιμή εκκίνησης στην προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες.