Mε μια αφίσα που παραπέμπει σε blockbuster και τίτλο «Ο ασύλληπτος» το BBCMagazine αφιερώνει εκτενές άρθρο του στον πιο καταζητούμενο Έλληνα, τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ads

«Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας», αναφέρει το BBC.

Στο άρθρο γίνεται αναδρομή στην παράνομη πορεία του Παλαιοκώστα από την αρχή της μέχρι τις κινηματογραφικές αποδράσεις. Μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις οικείων του αλλά και συγκρατούμενών του, που τον παρουσιάζουν ως «έναν κοινωνικά αποδεκτό ληστή και ένα ήρωα» καθώς «κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς». 

«Αλλά όπως και ο πραγματικός Ρομπέν των Δασών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές που “βασανίζει”. Τον παρουσιάζουν ως βίαιο τρομοκράτη και οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν όλως περιέργως αποφεύγουν να μιλήσουν για την απίστευτη ιστορία του», επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

Ads