Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών (ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΪ) που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ads

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12 – 15/2017 απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Κατόπιν αυτού, απομένει στις αρχές Μαρτίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Προηγουμένως, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα που προβάλλουν τόσο οι δικηγόροι του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών.

Ads

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να μπλοκαριστούν οι αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που καθορίζουν τον αριθμό των αδειών αλλά και την τιμή εκκίνησης, που έχει προσδιοριστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ. 

Στις προσφυγές τους τα κανάλια, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου αλλά και αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερική αγοράς, ενώ  χαρακτηρίζουν υψηλό το τίμημα για την κατοχή της κάθε άδειας.