Δεν είναι η πρώτη φορά που στον Σκάι παρατηρείται το φαινόμενο των προσυνεννοημένων συνεντεύξων με τα στελέχη της ΝΔ.

Ποιος να ξεχάσει το «σκονάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρη Πορτοσάλτε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, με το οποίο του ζήτησε να κάνει συγκεκριμένη ερώτηση και στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του που του έθεσε αυτό το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ και ο δημοσιογράφος του Σκάι, καθώς μιλούσαν επί 35 λεπτά, είχαν ξεχάσει πως τους κατέγραφαν οι κάμερες, ομως αυτή τη φορά όλα έγινα σε τηλεοπτικό πλατό.

Πρωταγωνιστές ήταν η Μάρια Σπυράκη και ο Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, όμως η σκηνοθεσία ήταν πολύ κακή. Η εκπρόσωπος της ΝΔ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ανέφερε πως «σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Μητσοτάκης, στις 11 Ιουλίου του 2017, είχε μιλήσει για την εθνική θέση όπως αυτή διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι και υιοθετήθηκε από τις δηλώσεις και της παρούσας κυβέρνησης».

Πριν να προλάβει να ολοκλήρωσει τη φράση της ο Δημήτρης Οικονόμου τη διέκοψε λέγοντάς της πως υπάρχει έτοιμο το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, οι οποίες όπως και η ίδια επεσήμανε  έγιναν σε ανύποπτο χρόνο σε ομιλία του στη Βουλή.

Μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής την ρώτησε «ξαφνιασμένος»: «11 Ιουλίου, στη Βουλή, είπατε;». Μόλις τις ανακοίνωσε πως υπάρχει έτοιμο το βίντεο για προβολή, η «αιφνιδιασμένη» Μαρία Σπυράκη είπε: «Το έχετε ε; Είστε πολύ προχωρημένοι». Και το βίντεο «έπεσε»…