Επίθεση κατά της δημοσιογράφου του Alpha Ευαγγελίας Τσικρίκα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης, μέσω της σελίδας του στο facebook.

Ads

H δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ για το μέλλον των δημοσιογράφων των καναλιών που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια, κατηγορώντας τον ότι είναι εκείνος ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι χάνει τη δουλειά της. (Διαβάστε τι απάντησε ο πρωθυπουργός)

Ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται η Ευαγγελία Τσικρίκα δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών φωτογραφήσεων σε εκδηλώσεις. Επίσης φωτογραφίες με την πρώην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τις φωτογραφίες συνοδεύει το εξής σχόλιο:

«Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές” φωτογραφίες». 

Το σχόλιο του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που κάνει λόγο για «ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση».

Ads