Περισσότεροι από 420.000 Ευρωπαίοι πολίτες ζητούν, μέσω ψηφίσματος σε διαδικτυακή εκστρατεία στην ιστοσελίδα Avaaz,  διαγραφή του ελληνικού χρέους και καλούν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να σταματήσει την επιβολή μέτρων αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα.

Ads

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Avaaz.org, στους πολίτες αυτούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 60.000 Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι υπογράφουν, μοιράζονται διαδικτυακά και γράφουν τα δικά τους προσωπικά μηνύματα στη σελίδα τα οποία και θα παραδοθούν στην κ. Μέρκελ.

Το κείμενο του ψηφίσματος προς την καγκελάριο της Γερμανίας και τους εκπροσώπους των θεσμών έχει ως εξής:

«Ως πολίτες της Ευρώπης, σας καλούμε να σταματήσετε την επιβολή μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και να ορίσετε διάσκεψη για την αναδιάρθρωση και διαγραφή του ελληνικού χρέους. Η λιτότητα έχει αποτύχει να δώσει λύση στο πρόβλημα του χρέους και έχει γονατίσει τους πιο αδύναμους πολίτες. Ζητάμε να αλλάξετε στάση και να βάλετε τους ανθρώπους πάνω από τις τράπεζες.»

Ads

«Καθώς τα ΜΜΕ των ολιγαρχών σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι στέλνουν κύμα αλληλεγγύης και ελπίδας στον Ελληνικό λαό. Οι παπαγάλοι της τρόικας μπορεί να παίζουν τα ΜΜΕ στα δάχτυλα, αλλά δεν μπορούν να χειραγωγήσουν το Διαδίκτυο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας.».

Σελίδα live ψηφοφορίας

Σελίδα με live μηνύματα των πολιτών