«Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου», υποστηρίζει με ανάρτηση στο facebook ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα Ηλίας Κανέλλης. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση. Την καταγγελία διαψεύδουν μέλη των επιτροπών εργαζομένων στο ΔΟΛ.

Ads

«Ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες, απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες είτε από αριστεριστές είτε από κεντρώους είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Κανέλλης.

Όπως εξηγούν στο tvxs.gr μέλη των επιτροπών εργαζομένων στο ΔΟΛ, στο πλαίσιο γενικότερων απολύσεων οι οποίες προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και ένας οδηγός, τον οποίο έσπευσε να υποστηρίξει με επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας η συνέλευση των οδηγών δικύκλων. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι νωρίτερα σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος εισερχόταν στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο, ο δημοσιογράφος επέμεινε να περάσει «με προκλητικό τρόπο, σπρώχνοντας» ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους τους οποίους και επέκρινε. Υποστηρίζουν δε πως δεν σημειώθηκε ο παραμικρός προπηλακισμός σε βάρος του Ηλία Κανέλλη.

Πάντως, ανακοίνωση της Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης έχει ως εξής:

Ads

«Ο τραµπουκισµός του όχλου έδειξε για µια ακόµη φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύµα ο συνάδελφός µας Ηλίας Κανέλλης, ο οποίος σήµερα δέχθηκε άνανδρη επίθεση έξω από τα γραφεία της εφηµερίδας «Τα Νέα» όπου εργάζεται. Ποιο ήταν το «σφάλµα» του Ηλία; Ότι θέλησε να µπει στα γραφεία της εφηµερίδας χωρίς να πάρει… «άδεια» από τους «ερυθροφρουρούς» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο.

Οι εν λόγω «επαναστάτες» όχι µόνο δεν επέτρεψαν στον Ηλία Κανέλλη την είσοδο στο κτίριο, αλλά προχώρησαν σε προπηλακισµούς, µε κτυπήµατα και ύβρεις.

Οι δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας απέδειξαν ότι για όσους διαφωνούν µαζί τους η «απάντηση» είναι η βία, η ανελευθερία, ο εξευτελισµός των σωµάτων, η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και φυσικά η
φίµωση κάθε αντίθετης φωνής.

Ε λοιπόν δεν πρόκειται να φοβηθούµε, δεν πρόκειται να σταµατήσουµε να εκφράζουµε τις απόψεις µας.

Θα αγωνιστούµε ενάντια στον φασισµό ότι χρώµα και να έχει. Και δεν είµαστε µόνοι. Είµαστε πολλοί και θα νικήσουµε. Γιατί δεν δεχόµαστε ότι η µοίρα της κοινωνίας µας είναι να συµβιβαστεί µε τη βία και τους
τραµπουκισµούς.

Υ.Γ. Για την ιστορία. Η Δηµοσιογραφική Μεταρρύθµιση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε εκφράσει την συµπαράσταση της στον απολυµένο οδηγό του ΔΟΛ Παναγιώτη Βενέτα και είχε ζητήσει την επαναπρόσληψη του θεωρώντας την απόλυση του άδικη και αντισυναδελφική. Τι ειρωνεία! Αυτοί που υποτίθεται αγωνίζονται για τον απολυµένο προπηλάκισαν έναν εργαζόµενο του οποίου η παράταξη στηρίζει τον Παν. Βενέτα.

«Είναι, πιστεύω, ώρα για ένα νέο “Ως Εδώ”», έγραψε στο facebook ο Χρήστος Χωμενίδης.  

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του ΔΟΛ δεσμεύτηκε τελικώς ότι θα επαναπροσλάβει τον απολυμένο οδηγό, σε άλλο πόστο εργασίας.