Κατά του Ισραήλ βάλει η ομάδα χακτιβιστών Anonymous για τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και γιατί οι αρχές του Ισραήλ επιχείρησαν να μπλοκάρουν το διαδίκτυο και τα μέσα τηλεπικοινωνίας στη Γάζα.

Ads

 
Οι Anonymous σε μήνυμά τους προειδοποίησαν την κυβέρνηση του Ισραήλ «να μην εμποδίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στα κατεχόμενα εδάφη και να σταματήσει να τρομοκρατεί τους αθώους πολίτες της Παλαιστίνης».
 
Παράλληλα επισημαίνουν πως το Ισραήλ έχει «σπάσει» 65 ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών χωρίς καμία συνέπεια και τονίζουν τη διαφορά με το Ιράκ στο οποίο «η εισβολή, ο βομβαρδισμός και η καταστροφή του αποφασίστηκε για το σπάσιμο δύο ψηφισμάτων».
 
«Όπως όλες οι άλλες διαβολικές κυβερνήσεις που αντιμετώπισαν την οργή μας και εσείς δεν θα καταφέρετε να μείνετε αλώβητοι», τονίζουν απειλώντας την κυβέρνηση του Ισραήλ.
 
Στη συνέχεια του μηνύματός τους οι Anonymous εκφράζουν την αλληλεγγύη του στους παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας αναφέροντας πως «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουμε τις δυνάμεις του Ισραήλ να σας επιτεθούν». «Να ξέρετε πως οι Anonymous είναι μαζί σας στον αγώνα σας. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να μπορείτε να μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο τις εμπειρίες σας».
 
Ήδη οι Anonymous έχουν χτυπήσει αρκετές ιστοσελίδες στο Ισραήλ μεταξύ αυτών και της εισαγγελίας, όπου στον επισκέπτη εμφανιζόταν ένα μήνυμα που έγραφε μεταξύ άλλων «Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Γάζα».
 
Σε ένα μήνυμά τους στο twitter προς τον εκπρόσωπο της IDF (Israeli Defense Force) γράφουν: «Θα ήταν συνετό εκ μέρους σας να μας περιμένετε».