Το δελτίο του Mega έχασε την πρωτιά κυρίως επειδή δέχτηκε έναν ανελέητο πόλεμο με πολιτικά, δημοσιογραφικά και οικονομικά κίνητρα, από ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα που επιδιώκουν την εξουσία και ανταγωνιστές. Τάδε έφη Γιάννης Πρετεντέρης.

Ads

«Μετά από 10 χρόνια χάσαμε ένα πρωτάθλημα με 0,6% διαφορά. Ε, εντάξει, το χάσαμε. Μπορεί η επιτυχία να κούρασε, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς», δήλωσε ο δημοσιογράφος στο iefimerida και πρόσθεσε: «δημιουργήσαμε και εμείς μια κούραση στο κοινό, να χρειαζόμασταν ανανέωση». Επιπλέον σημείωσε πως ένας ακόμη λόγος για την πτώση των ποσοστών τηλεθέασης του δελτίου ήταν και «η αποδυνάμωση του lead in του δελτίου».

Επιπλέον για την αποχώρηση της Όλγας Τρέμη είπε πως ο ίδιος ξέρει ότι ήταν προσωπική της απόφαση, ενώ πρόσθεσε πως «η Όλγα δέχθηκε γενικά μια απίστευτη επίθεση και μια άδικη κριτική». «Ο πόλεμος στο κανάλι προσωποποιήθηκε (στην Όλγα Τρέμη). «Τον πόλεμο τον κάνει ό, τι χειρότερο έχει να δείξει η ελληνική κοινωνία. Οι χειρότεροι τον κάνουν, όχι οι καλύτεροι. Κατασκεύασαν έναν εχθρό. Κι ο καθένας έχει ένα όριο αντοχής. Θέλω να πιστεύω ότι οι καραγκιόζηδες θα το μετανιώσουν κάποια στιγμή».

«Ξέρω πως δεν θα μετανιώσουν, είναι τόσο καραγκιόζηδες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ακόμα και τώρα βλέπω να αναπαράγεται η ίδια ιστορία από τα ίδια έντυπα και τα ίδια σάιτ. Ο Καραγκιόζης είναι Καραγκιόζης, δεν αλλάζει ποτέ», πρόσθεσε.

Ads