«Εξάντληση της αυστηρότητας» στο πρόσωπο Μπόμπολα και «οικειοθελή διευθέτησης» της… «φορολογικής εκκρεμότητας» βλέπει και το Έθνος, μετά το MEGA, στην υπόθεση του εντάλματος σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ads

Η εφημερίδα, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, υποστηρίζει ότι επρόκειτο για φορολογική εκκρεμότητα που έκλεισε με πρωτοβουλία του ίδιου του επιχειρηματία και πλέον «τέθηκε στο αρχείο». Παραλείπει όμως να αναφέρει ο,τιδήποτε για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, και μάλλον αγνοεί το γεγονός ότι όταν κλείνει οικειοθελώς μια φορολογική υπόθεση αυτό γίνεται σε συνεννόηση με τον έφορο και όχι με τον… εισαγγελέα.

Με τίτλο «Η αλήθεια για ένα πρόστιμο της Εφορίας – Με πρωτοβουλία του Λ. Μπόμπολα έκλεισε η εκκρεμότητα», το «Έθνος» υποστηρίζει ότι το «στο αρχείο οδηγήθηκε η φορολογική εκκρεμότητα του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα μετά την οριστική διευθέτησή της με πρωτοβουλία του ίδιου του επιχειρηματία».

Και, αναλυτικά, γράφει:

«Η φορολογική εκκρεμότητα βρισκόταν στη φάση της διευθέτησης και μάλιστα είχε δοθεί από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές προθεσμία άσκησης ένδικων μέσων ή συμβιβασμού μέχρι τις 30 Απριλίου 2015. Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου προέβη σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ads

Ο κ. Λ. Μπόμπολας, παρότι η προθεσμία ρύθμισης της εκκρεμότητάς του έληγε στο τέλος Απριλίου, παρουσιάστηκε στις αρμόδιες Αρχές και προχώρησε στην οριστική διοικητική επίλυσή της με την αυτόματη καταβολή του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς ο επιχειρηματίας ήταν σε διαδικασία διευθέτησης της οφειλής που του είχε καταλογισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Αθηνών, σε σχέση με την εκκρεμούσα υπόθεση προσκομίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά και έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, από τα οποία προκύπτει ότι πλέον δεν εκκρεμεί οικονομική υποχρέωση του επιχειρηματία προς το Δημόσιο και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης, πάντως, και η εξάντληση κάθε αυστηρότητας στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία, ο οποίος είναι σε διαδικασία διευθέτησης των υποχρεώσεών του, δημιουργούν προβληματισμό. Επίσης, τέτοιου είδους χειρισμοί προκαλούν ανησυχία αλλά και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πλέον αρκεί μια φορολογική εκκρεμότητα, η οποία μάλιστα έχει αναγνωριστεί και είναι σε φάση διευθέτησης, για να προκληθούν εντυπώσεις και να επιφυλαχθεί και σε άλλους επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες η μεταχείριση που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στον κ. Λ. Μπόμπολα».

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου, και ειδικά το κομμάτι που αφορά την «εξάντληση της αυστηρότητας» και τους «χειρισμούς που προκαλούν ανησυχία και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο» είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο που ανάγνωσε η κεντρική παρουσιάστρια του ΜΕGA στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.