Με τον Βασίλη Μουλόπουλο σε ρόλο εγγυητή-διαχειριστή, με τις πληροφορίες να φέρουν τον Ιβάν Σαββίδη ως υποψήφιο επενδυτή, και με μια παράπλευρη πολιτική θύελλα ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο στην ταραχώδη πορεία του ΔΟΛ.

Ads

Οι εξελίξεις στο συγκρότημα παίρνουν νέα τροπή μετά τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση της τοποθέτησης του Βασίλη Μουλόπουλου σε κεντρικό ρόλο στο ΔΟΛ προκειμένου «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων» του Οργανισμού.

Η εμπλοκή Μουλόπουλου στην προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ, που πλέον έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών, συζητείτο εδώ και καιρό, η επικύρωσή της όμως με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του ομίλου πυροδότησε κύμα πολιτικών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.
 
Η πολιτική θύελλα

Με αιχμή το γεγονός ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης του «Βήματος, υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις και δηλώσεις χρεώνοντας στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εκβιασμό του Σταύρου Ψυχάρη και επιχείρηση μετατροπής του ΔΟΛ σε «κυβερνητικό φερέφωνο».

Ads

Η πλέον σκληρή αντίδραση, δε, ήρθε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που με ανάρτησή του στο Facebook κατήγγειλε «χυδαίο εκβιασμό» και «στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία» κι έκανε λόγο για  «παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».
 
Η απάντηση Μουλόπουλου

Ο ίδιος ο Βασίλης Μουλόπουλος απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης με μια ανάρτηση στο vima.gr λίγο πριν από τα μεσάνυχτα: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ», έγραψε, «και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• «Αυγή»: Η «διευκρίνιση» για τον Μουλόπουλο

Οι πληροφορίες, ωστόσο, από το μέτωπο της αντιπολίτευσης προαναγγέλλουν κλιμάκωση της επίθεσης, με γαλάζια στελέχη να διαμηνύουν ότι η ΝΔ θα φέρει το θέμα στη Βουλή και με βουλευτές του Ποταμιού να προαναγγέλλουν μετωπική σύγκρουση για τη διαπλοκή την Παρασκευή, ημέρα συζήτησης και έκδοσης των τελικών πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.
 
Το παρασκήνιο
 
Πίσω από την πολιτική θύελλα, η τοποθέτηση Μουλόπουλο στον ΔΟΛ φαίνεται να σηματοδοτεί την προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ με ένα εγχείρημα τύπου «Μαρινόπουλου». Σε ρόλο «Σκλαβενίτη», δε, εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα ο Ιβάν Σαββίδης, τον οποίον οι πληροφορίες φέρουν διατεθειμένο να επενδύσει περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων του συγκροτήματος.

Η συμφωνία για την ανάληψη διοικητικού ρόλου από τον Βασίλη Μουλόπουλο φέρεται να έκλεισε σε συνάντηση του ίδιου, του Σταύρου Ψυχάρη και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακολούθησε η παραίτηση του διευθυντή των «Νέων» Δημήτρη Μητρόπουλου.

Στην ανακοίνωσή της παραίτησής του ο Δημήτρης Μητρόπουλος ανέφερε ότι αποχωρεί προκειμένου να διευκολύνει τους χειρισμούς του Σταύρου Ψυχάρη στην προσπάθεια να σωθεί ο ΔΟΛ. 
 
Ο Μπόμπολας και ο Σαββίδης

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε εμπλακεί και σε συζητήσεις για ενδεχόμενη είσοδο του Φώτη Μπόμπολα στον ΔΟΛ και, κατά τις πληροφορίες, ήταν παρών σε συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη με τον ιδιοκτήτη του «Πήγασου» αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο είναι υπαρκτό και προωθημένο το ενδεχόμενο άμεσης χρηματοδοτικής στήριξης του ΔΟΛ, είτε από τον Ιβάν Σαββίδη είτε από άλλο επενδυτή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των μέσων του συγκροτήματος και να υπάρξει διέξοδος στην διαδικασία εκκαθάρισης από τις τράπεζες.
 
Στον ανακριτή ο Ψυχάρης

Τα δάνεια του ΔΟΛ αποτιμώνται περί τα 230 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι στιγμής οι τράπεζες αρνούνται να του χορηγήσουν ενδιάμεση χρηματοδότηση επικαλούμενες ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Η νέα κινητικότητα στο θρίλερ για τη διάσωση του εκδοτικού συγκροτήματος έρχεται μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη για αύριο παρουσία του Σταύρου Ψυχάρη στον ανακριτή για την υπόθεση απόκρυψης περιουσιακών του στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις του.