Πολλά μεγάλα ονόματα του τομέα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών υπολογιστών υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο υπολογιστές Macintosh της Apple μπορεί να έχουν προσβληθεί από έναν ιό, ο οποίος έχει στόχο ειδικά τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.
 

Ads

Ένας ιός του τύπου «Δούρειος Ίππος» με την ονομασία BackDoor.Flashback, ο οποίος δημιουργήθηκε για να διεισδύει στους υπολογιστές χωρίς να εντοπίζεται και να κλέβει ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς ή δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών, επινοήθηκε ειδικά για να παρακάμπτει τις άμυνες των υπολογιστών “Mac” της Apple, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 
«Όλα όσα έμαθαν οι πειρατές επιτιθέμενοι στον κόσμο των PC αρχίζει να μεταφέρεται στον κόσμο των Mac», επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής πληροφοριών για τις επιθέσεις πληροφορικής της εταιρείας ασφαλείας McAfee, ο Ντέιβ Μάρκους.
 
Αυτός ο «Δούρειος Ίππος» επισημάνθηκε τη Δευτέρα από τη φινλανδική εταιρεία ασφάλειας στην πληροφορική F-Secure.
 
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πωλητής προγραμμάτων κατά των ιών Dr. Web εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως εκτιμά ότι «το δίκτυο των υπολογιστών που προσβλήθηκαν από τον Δούρειο Ίππο BackDoor.Flashback περιλαμβάνει πάνω από 550.000 συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά».
 
«Αυτό διαψεύδει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς ορισμένων ειδικών σύμφωνα με τους οποίους δεν υφίσταται απειλή για το σύστημα Mac OS X» της Apple, πρόσθετε ο Dr. Web.
 
Η Apple δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείο για τις πληροφορίες αυτές.
 
Οι πειρατές εξαπατούν τους χρήστες των Mac προτρέποντάς τους να κατεβάσουν μια ψεύτικη νέα εκδοχή του λογισμικού Adobe Flash, που είναι στην πραγματικότητα ένας Δούρειος Ίππος.