Ενδελεχή έρευνα για τον εντοπισμό του χρήστη που δημιούργησε έναν πλαστό λογαριασμό του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή στο Twitter διενεργεί η η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά και το θόρυβο που προκλήθηκε εξαιτίας ενός tweet, σύμφωνα με το οποίο η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατόπιν πολιτικής παρέμβασης.

Ads

Η σχετική ανάρτηση είχε την υποσημείωση «Πρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού #tsaknis parody account» και έγραφε: «Η απόφαση να μη μεταδοθεί η συνέντευξη τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου από την ΕΡΤ ήταν καθαρά πολιτική, δεν ευθύνεται η διοίκηση του καναλιού!»

Το πλαστό tweet προκάλεσε σάλο και αναπαράχθηκε από πληθώρα ιστολογίων, ενώ και η Ραχήλ Μάκρη το σχολίασε, γράφοντας στον προσωπικό της λογαριασμό: «Από πότε κύριε Τσακνή παίρνετε εντολές από πολιτικούς για τη μετάδοση συνεντεύξεων; Από πότε φιμώνεται η άποψη πολιτικών με εντολές από δημόσια κανάλια που πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Ωστόσο, αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» υπήρξε προϊόν «τρολλαρίσματος», η βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κατέβασε τη σχετική ανάρτησή της.

Ads

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΕΡΤ έσπευσε να διαψεύσει ότι ουδέποτε είχε προσωπικό λογαριασμό σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο “συντάκτης” της “αποκλειστικής” αυτής είδησης χρησιμοποίησε έναν ψεύτικο λογαριασμό, χωρίς ασφαλώς να μπει στη διαδικασία να διασταυρώσει την “είδηση” ούτε να  απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., ώστε να λάβει αξιόπιστη ενημέρωση», σημείωσε ο Διονύσης Τσακνής,