Οι αποφάσεις των τραπεζών αλλά και το παρασκηνιακό – επιχειρηματικό και εκδοτικό – πόκερ που κορυφώνεται τα τελευταία 24ωρα θα κρίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες την τύχη και την ίδια την επιβίωση του ΔΟΛ.

Ads

Σ’ αυτό το πόκερ οι πληροφορίες θέλουν να έχει κεντρικό ρόλο όχι μόνον ο Φώτης Μπόμπολας, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος φαίνεται πως επιχειρεί να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός «καθαρού» ΔΟΛ.
 
Πιθανή συνάντηση Αλαφούζου – Ψυχάρη

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ εξετάζει το σενάριο μιας (περιορισμένης) χρηματοδότησης -γέφυρα έως ότου εκκαθαριστεί εν λειτουργία το συγκρότημα και, κατόπιν, της απόκτησης των πιο ισχυρών περιουσιακών του στοιχείων με πρώτη προτεραιότητα τα ΝΕΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες έφεραν χθες το βράδυ τον Γιάννη Αλαφούζο να επεξεργάζεται με τη νομική του ομάδα σχέδιο εξυγίανσης που μπορεί να υποβληθεί άμεσα στις τράπεζες, ενώ ανοιχτό ήταν και το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Σταύρο Ψυχάρη.

Ads

Το ενδεχόμενο εμπλοκής της πλευράς Αλαφούζου στον ΔΟΛ είχε διερευνηθεί και πριν από τα Χριστούγεννα, η τότε συνάντηση ωστόσο με τον Σταύρο Ψυχάρη δεν είχε καταλήξει σε αποτέλεσμα και το ενδιαφέρον είχε αποσυρθεί.
 
Ενεργό το σχέδιο Μπόμπολα

Η δε αναζωπύρωση αυτού του ενδιαφέροντος από τον όμιλο του Φαλήρου ήρθε μετά τις -προωθημένες, κατά τις πληροφορίες- συζητήσεις μεταξύ Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα και το ραντεβού των δύο που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μιχαλακοπούλου.

Κατά τις πληροφορίες το σχέδιο Μπόμπολα, που κινείται επίσης στη λογική της εκκαθάρισης εν λειτουργία, παραμένει επίσης στο τραπέζι, με μεγάλο όμως ερώτημα το εάν υφίστανται τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη μεταβατική χρηματοδότηση του συγκροτήματος έως ότου υλοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης.

Το εν λόγω σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνει εθελούσια έξοδο, μείωση μισθών και κούρεμα δανείων ενώ -παρ’ ότι ο ίδιος το αρνείται- οι πληροφορίες επιμένουν ότι διαμεσολαβητικό ρόλο έχει αναλάβει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιό στέλεχος του ΔΟΛ και νυν πρόεδρος της «Αυγής» Βασίλης Μουλόπουλος.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το «κλειδί» των εξελίξεων κρατούν στα χέρια τους οι τράπεζες, οι οποίες από την περασμένη Δευτέρα και μετά μπορούν ανά πάσα στιγμή να καταγγείλουν τα άμεσα απαιτητά δάνεια του ΔΟΛ.

Από τη στιγμή που αυτό θα συμβεί, ο ΔΟΛ είτε θα πρέπει να μπει σε διαδικασία πτώχευσης, είτε να ξεκινήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία με την προϋπόθεση ότι θα έχει βρεθεί ο επιχειρηματίας-χρηματοδότης και πως το σχέδιο που θα υποβάλει θα εγκριθεί από τις τράπεζες.