Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την αδειοδότηση των καναλιών. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την διαφήμιση.

Ads

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό, Νίκο Παππά ότι είναι «υπουργός προπαγάνδας» μιας και σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου η κυβέρνηση συνεχίζει «μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης».

«Είστε η αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας. Δεν τα καταφέρατε να το κάνετε μέσω του ελέγχου της αδειοδότησης και έρχεστε να ελέγξετε τα κανάλια μέσω της πλαγίας οδού, ελέγχοντας την διαφήμιση», δήλωσε σε υψηλούς τόνους η κ. Ασημακοπούλου.

«Περσινή κοπής» χαρακτήρισε την κριτική για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως τόσο το θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών όσο και το θέμα της αρμοδιότητας επί του θέματος «‘έληξαν δημοκρατικά».

Ads

Κάλεσε μάλιστα την Νέα Δημοκρατία να απαντήσει για το αν θα αποδεχθεί τη θέση του ΕΣΡ ή θα συνταχθεί με αυτούς που δεν θέλουν καμία ρύθμιση και για το αν θα υποστηρίξει το πλαίσιο για τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων;

«Τα ανοικτά ζητήματα είναι δυο, αν θα υπάρξει τίμημα και αν θα υπάρξει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο, η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι θα καταπέσει λόγω αντισυνταγματικότητας. «Έχετε πάθει μια εμμονή με τη νομοθέτηση πραγμάτων που είναι κατάφωρα αντισυνταγματικά. Πάτε γυρεύοντας από αντισυνταγματικό νομοσχέδιο σε αντισυνταγματικό νομοσχέδιο».

Ο υπουργός από την πλευρά του δήλωσε πως με αυτό το νομοσχέδιο μπαίνει επιτέλους διαφάνεια και την τάξη στον χώρο της ηλεκτρονικής και έντυπης διαφήμισης.

«Το νομοσχέδιο έχει ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, τη σύσταση Μητρώου για τον τοπικό και περιφερειακό Τύπο, τη σήμανση γραμμικού κώδικα, την ενίσχυση παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τις ενστάσεις σας.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππας υπογραμμίζοντας πως είναι κοινό μυστικό ότι οι διαφημιστικές κάνουν από έξι έως εννιά μήνες να πληρώσουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

«Τα Μέσα γίνονται μετά ζημιογόνα και πάνε στον δανεισμό με «αέρα και κάμπτουν τους τραπεζικούς κανόνες. Όλα πρέπει να βγουν στο φως», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παππάς κάλεσε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη διατήρηση των «γκρίζων ζωνών» στην αγορά της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Πηγή: ΕΡΤ