«Η ΝΔ οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.

Ads

«Ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός» επεσήμανε ο κ. Παππάς.

Σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως «Εμείς σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε τον διαγωνισμό» και τόνισε ότι το ΣτΕ, από το 2010, έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα.

Και συμπλήρωσε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος, είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει άδεια για να λειτουργεί και να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός. «Στην παρούσα φάση εξάντλησαν κάθε νομική δυνατότητα οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί και τώρα συμμετέχοντες στο διαγωνισμό», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.