Αρνητική ήταν τελικά και η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προς την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη που ζητάει  να της δοθεί άδεια εκπομπής του καναλιού της «One Channel».

Ads

Η εταιρεία είχε στείλει δύο επιστολές (25/11/16 και 6/12/16) με την οποία ουσιαστικά ζητούσε από το ΕΣΡ να της δοθεί η δυνατότητα να συμβληθεί με τον πάροχο δικτύου, δηλαδή τη DIGEA, για να αρχίσει να εκπέμπει το νέο κανάλι.

Το ΕΣΡ ξεκαθαρίζει ότι «δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή, που θα μπορούσε να αποτελέσει επαρκή νομική βάση για τη θεμελίωση ενός τέτοιου δικαιώματος. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά σας».

Τι απαντά η Alter Ego

H διευθύνουσα σύμβουλος της Alter Ego, Εύη Κουτσαυτάκη, από την πλευρά της εταιρείας έστειλε επιστολή στην ανεξάρτητη στην αρχή, στην οποία μιλά για «νομικό έλλειμμα» στην απόφαση του ΕΣΡ.

Ads

Επίσης κάνει λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό της Alter Ego από την τηλεοπτική αγορά και επισημαίνει ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανείς δικαίωμα εκπομπής, από τη στιγμή που δεν χορήγησε παράταση ο υπουργός Νίκος Παππάς. 

«Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαίωμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.