Ο Τζον Κάρπεντερ, ο διάσημος σκηνοθέτης ταινιών τρόμου ήρθε στην Αθήνα για να δώσει μια συναυλία και μια συνέντευξη – θρίλερ… στη Ρούλα Κορομηλά!

Ads

Ο Τζον Χάουαρντ Κάρπεντερ είναι αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ. Αν και έχει εργαστεί σε πολλά είδη ταινιών, βασικά έχει ξεχωρίσει στο σινεφίλ κοινό, κυρίως, για τις ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, της δεκαετίας του ‘70 και του ‘80.

Ο Κάρπεντερ είναι και συνθέτης μουσικής. Ο δημιουργός αξεπέραστων ταινιών, ύστερα από 40 χρόνια καριέρας, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Lost Themes», που έγινε δεκτός με διθυραμβικά σχόλια από τη διεθνή κριτική. Και έτσι, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να δώσει την Παρασκευή τη μία από τις δυο συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί. Εκεί, παρουσίασε μουσικά θέματα από την πλούσια φιλμογραφία του («Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», «Ομίχλη», «Επίθεση στον σταθμό 13», «Christine» κ.ά).

Ο Κάρπεντερ έκανε όμως άλλη μία live εμφάνιση… Αυτή τη φορά στον αέρα του «Μπράβο Ρουλά»! Η συνέντευξη θύμισε κάτι από θρίλερ… με την Κορόμηλα να τον ρωτάει: «Αν έπρεπε να πέσετε το θύμα ενός διάσημου δολοφόνου, ποιος θα ήθελε να σας σκοτώσει;».

Ads

Για να απαντήσει ο ίδιος: «Σας παρακαλώ. Κανενός. Θέλω να ζήσω για πάντα».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=lSkNjzXNR0A]