Κάποτε οι πόλεμοι διεξάγονταν στα πεδία των μαχών… Σήμερα διεξάγονται στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια και εθνικά κοινοβούλια… Αν και φαινομενικά τα πράγματα μπορεί να φαντάζουν ειρηνικά γύρω μας, ένας ακήρυχτος παγκόσμιος οικονομικό-πολιτικό πόλεμος έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό. Τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο των συγκρούσεων έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του πεδίου δοκιμών.  Τον πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε καθημερινά, ερευνά το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, “Oligarchy”, αναζητώντας τους θύτες αλλά και τα θύματα. Το “Oligarchy” θα προβληθεί για πρώτη φορά στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ads

Ο πόλεμος που πρέπει να παραμείνει μυστικός, διεξάγεται από μια χούφτα τραπεζιτών και πολιτικών που κυβερνούν τον κόσμο περιφρονώντας τη δημοκρατία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η ομάδα της Φρανκφούρτης που κυβερνά στο όνομα της ευρωπαϊκής ιδέας, ρίχνοντας εκλεγμένους πρωθυπουργούς και διορίζοντας νέους της αρεσκείας της. Στόχος είναι μια Ευρώπη με σταθερότητα, αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη όπως υποστηρίζει… στο στόχαστρο όμως αυτής της Ευρώπης έχουν μπει ήδη αναρίθμητα θύματα.

Αναζητώντας την αρχή του κακού, το “Oligarchy” προσπαθεί να ρίξει φως στο σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισε η Goldman Sachs στη γένεση και εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η «φίρμα», όπως αποκαλείται η πανίσχυρη επενδυτική τράπεζα από αυτούς που φοβούνται και να προφέρουν το όνομα της, «εξέλεγε» στο αξίωμα  του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ τα «δικά της παιδιά», υποδεικνύοντας τους τις πολιτικές που θα ακολουθούσαν , ενώ συνεργαζόταν στενά και με την ελληνική κυβέρνηση.

Ads

Η συνέχεια στις κινηματογραφικές αίθουσες… Για περισσότερες πληροφορίες στο Oligarchy

Το “Oligarchy”, θα προβληθεί την Κυριακή 11/03/2012 στις 18:00 στην αίθουσα Olympion, ενώ θα επαναπροβληθεί την Τρίτη 13/03/2012 στις 22:30 στην αίθουσα Liappa.