Ads

Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες πέντε ταινίες, εκ των οποίων σαφώς ξεχωρίζει η ρουμάνικη παραγωγή του Κριστιάν Μουνγκίου που συζητήθηκε έντονα και έλαβε σημαντικά βραβεία στο περυσινό Φεστιβάλ Καννών, ενώ περιλαμβάνεται στην προεπιλογή (9άδα) για το Όσκαρ ξένης ταινίας του 2013. Στις υπόλοιπες ταινίες δεν θα ξεχωρίσετε εκείνη την ιστορία που θα σας συγκλονίσει ούτε θα μείνετε έκπληκτοι από την όποια πρωτοτυπία. Εντύπωση προκαλούν και οι σύγχρονες διασκευές κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, από τον Λέοντα Τολστόι στον Βίκτορα Ουγκώ. Του Νέστορα Πουλάκου.

Οι τέσσερις ταινίες παίζονται από την Τρίτη 1 Ιανουαρίου και η ιστορία του Μουνγκίου από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου. Για την ακριβέστερη ενημέρωση σας αναφορικά με τις ώρες προβολών, τηλεφωνήστε πρώτα στην αίθουσα που έχετε επιλέξει.
 
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Ταινία της εβδομάδας είναι η νέα παραγωγή του Κριστιάν Μουνγκίου “Πίσω από τους λόφους” ******** (8/10), που έλαβε τα Βραβεία Σεναρίου και Γυναικείας Ερμηνείας στο περυσινό Φεστιβάλ Καννών.

 

Φαντασμαγορικό παραμύθι με καταπληκτικά ειδικά εφέ και ένα ρομάντζο που μπορεί να ταιριάζει γάντι στους Στάρτζες-Ντανστ αλλά κρίνεται απελπιστικά αδύναμο και προβλέψιμο, είναι η καναδική ταινία “Ανάμεσα σε δύο κόσμους” ***** (5/10).

 

Ξεκινάει ως θρίλερ με ένα θέμα που ιντριγκάρει (το τσουνάμι που συγκλόνισε τον κόσμο πριν μερικά χρόνια) και καταντά ένα χολιγουντιανό οικογενειακό δράμα επιβίωσης το “The Impossible” **** (4/10), από τους δημιουργούς του “Ορφανοτροφείου”.


 

Μουσικοχορευτική άκρως πρωτότυπη διασκευή του κλασικού βιβλίου “Άννα Καρένινα” **** (4/10) στο πρώτο μισό της, υστερική, πομπώδης και φλύαρη εντέλει στο υπόλοιπο της διάρκειας της. Προσπάθησε ο Τζο Ράιτ αλλά τελικά τον “κατάπιε” ο Τολστόι και ο μύθος του.


 

Αχρείαστη και άνευ σημασίας, διεκπεραιωτική και εντέλει βαρετή διασκευή αλά γαλλικά του κλασικού μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ “Ο Άνθρωπος που Γελά” *** (3/10).

Πηγή: SevenArt

Ads