Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, ο ιός Έμπολα και ο θάνατος του Ρόμπιν Ουίλιαμς είναι τα τρία θέματα που κατέλαβαν την κορυφή της λίστας των παγκόσμιων αναζητήσεων σύμφωνα με την ετήσια λίστα με τις κορυφαίες αναζητήσεις του έτους παγκοσμίως που κυκλοφόρησε η Google.

Ads

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Google, Stephen Rosenthal δήλωσε στην Guardian ότι «αυτή η ανασκόπηση του έτους δίνει μια εικόνα του τι κινήθηκε, τι συγκλόνισε και τι κίνησε την περιέργεια για το 2014. Ειδικά, σήμερα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν υπολογιστή στο χέρι μας και ανά πάσα στιγμή “γκουγκλάρουμε”, τα αποτελέσματα είναι πιο ακριβή και ολοκληρωμένα».

Η πρώτη δεκάδα είναι:

1) Ο θάνατος του Ρόμπιν Ουίλιαμς

image

Ads

2) Το Μουντιάλ του 2014

image

3) Ο ιός Έμπολα

image

4) Η αεροπορική τραγωδία της πτήσης 370 της Malaysia Airlines

image

5) Το φαινόμενο του μπουγελώματος με κουβά γεμάτο πάγο, το Ice Bucket Challenge για το σύνδρομο ALS
[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=R54_y3TXyGA]

6) Το παιχνίδι Flappy Bird
[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=gPBnJO1Niww]

7) Η νικήτρια της Eurovision, Conchita Wurst
[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=8fvLtTRzdHw]

8) Η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους ISIS

image

9) H παιδική ταινία της Disney, Frozen

10)  Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

image

Τις περισσότερες αναζητήσεις στην κατηγορία γυναικεία διασημότητα τις είχε η τραγουδίστρια Beyoncé ενώ στο αντίθετο φύλο πρώτος ήρθε ο τραγουδιστής Ed Sheeran. Κορυφαίος στην αναζήτηση στην κατηγορία των αθλητών ήρθε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Michael Schumacher, με τους Oscar Pistorious και Andy Murray να τον ακολουθούν.

Οι αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2014

Στην κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014 τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης, ακολουθώντας την ιδιαίτερα εκτεταμένη δημοσιότητα που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική σφραγίδα αυτής της λίστας, με τέσσερα αποτελέσματα να αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ ιδιαίτερα ψηλά κατατάσσεται η ΝΕΡΙΤ.
 
Οι πρώτες αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:


1) Αμφίπολη
2) Εκλογές 2014
3) NERIT
4) Eurovision 2014
5) Πού ψηφίζω
6) Βάσεις 2014
7) Mundial 2014
8) ypes

9) iPhone 6
10) Αποτελέσματα εκλογών