Απάντηση στην «προειδοποίηση» που ο Κώστας Εφήμερος και ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος έστειλαν αφήνοντας αιχμές περί λογοκρισίας τους, μετά την αναβολή της μετάδοσης της εκπομπής τους,  δίνουν οι εργαζόμενοι στο «Κόκκινο». Η εκπομπή αναβλήθηκε εξαιτίας αφιερώματος για το θάνατο του ραδιοφωνικού παραγωγού Γιώργη Ξυλούρη.

Ads

Όπως ανέφερε χθες στην ειδησεογραφική του σελίδα ο Κώστας Εφήμερος:

Η ραδιοφωνική εκπομπή ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ θα γίνει σήμερα (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο)

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η ραδιοφωνική εκπομπή του ThePressProject με τους Γεράσιμο Λιβιτσάνο και Κώστα Εφήμερο δεν έγινε μετά από ειδοποίηση του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο». Υποθέτουμε ότι αυτό συνέβη εξαιτίας του τραγικού χαμού του συντελεστή του σταθμού, Γιώργου Ξυλούρη. Του 5ου ανθρώπου που χάνει η οικογένεια του σταθμού το 2015.

Ads

Απαντώντας στα ερωτήματα των ακροατών ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που και σήμερα δεν καταστεί δυνατή η μετάδοση από το ραδιοθάλαμο του Κόκκινου η εκπομπή θα μεταδοθεί κανονικά μέσα από την ιστοσελίδα του ThePressProject Radio στην προγραμματισμένη ώρα (8 το βράδυ) και φυσικά μέσα από τους δικτυωμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Η επιστολή των εργαζόμενων έχει ως εξής:

Με θλίψη διαπιστώσαμε αμέσως μετά τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο Γιώργη Ξυλούρη πως οι συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι με το Κόκκινο, Κώστας Εφήμερος και Γεράσιμος Λιβιτσάνος, ανάρτησαν την κάτωθι ανακοίνωση:

image

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εν λόγω συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι δεν είναι απαραίτητο να συμμερίζονται το βαρύ πένθος της οικογένειας του Κόκκινου, ωστόσο θεωρούμε πως είναι απολύτως κατανοητό για ποιους λόγους άλλαξε η ροή του προγράμματος του σταθμού μας.

Πιστεύουμε πως «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» ο σεβασμός απέναντι στην οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, στους συναδέλφους του και στους ακροατές θα έπρεπε να είναι δεδομένος.

Επομένως, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, από τους δυο δημοσιογράφους, θα έπρεπε να λείπει.

Οι υπογράφοντες εργαζόμενοι στο Κόκκινο περιμένουμε, τουλάχιστον, μια δημόσια επανόρθωση από τα μικρόφωνα του σταθμού μας.

Υ.Γ: Η αρχική δημοσίευση μετά τις πρώτες αντιδράσεις, τροποποιήθηκε.

Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο:

Ειρήνη Προμπονά
Νίκος Κουρμουλής
Γιάννα Αθανασίου
Ευγενία Λουπάκη
Ντίνα Μπατζιά
Αλέξης Βάκης
Μανόλης Πολέντας
Νικολέτα Τσουραμάνη
Μαρία Πανοσιάν
Γιώργος Τραπεζιώτης
Σπύρος Γεράρδης
Θάλεια Καραμολέγκου
Χρύσα Βαϊνανίδη
Αλέκα Ζουμή
Αλέξανδρος Ζέρβας
Παντελής Νταβανέλος
Μαριάνθη Πατσελή
Φωτεινή Λαμπρίδη
Κατερίνα Μαλέσκου
Χάρης Συμβουλίδης
Κώστας Πιαντές
Σοφία Ξερικού
Κώστας Σαββόπουλος
Στάθης Σχινάς
Τάκης Σκριβάνος
Χρυσόστομος Λουκάς
Μπουλικα Μιχαλοπουλου

Πιο συγκεκριμένα η τροποποίηση που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο αφορά στην φράση «Υποθέτουμε ότι αυτό συνέβη εξαιτίας του τραγικού χαμού του συντελεστή του σταθμού, Γιώργου Ξυλούρη», η οποία μετά τις αντιδράσεις στην επικαιροποιημένη ανάρτηση έγινε «Αυτό συνέβη εξαιτίας του τραγικού χαμού του συντελεστή του σταθμού, Γιώργου Ξυλούρη».

image