Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα, σχολίασε το βίντεο που ανέβασε ζωντανά, η Ντάιαμοντ Ρέινολντς, στο οποίο απεικονίζεται ο σύζυγος της τον οποίο έχουν πυροβολήσει αστυνομικοί μπροστά στα μάτια της και μπροστά στην 4χρονη κόρης τους. 

Ads

Η ανακοίνωση του Ζούκεμπεργκ 

«Χθες, μια γυναίκα από τη Μινεσότα ονόματι Diamond Reynolds, βγήκε ζωντανά στο Facebook αμέσως μετά τη στιγμή που ο αρραβωνιαστικός της, Philando Castile, είχε πυροβοληθεί από αστυνομικό κι ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ο Philando πέθανε λίγο αργότερα και ενώ η 4χρονη κόρη του, παρακολουθούσε από το πίσω κάθισμα.

Η καρδιά μου είναι με την οικογένεια Castile, αλλά και με όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν βιώσει παρόμοιες τραγωδίες. Οι σκέψεις μου βρίσκονται επίσης με τις σκέψεις των χρηστών του Facebook που προβληματίζονται από τέτοιου είδους γεγονότα.

Ads

Οι εικόνες που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα είναι σκληρές, ραγίζουν καρδιές και ρίχνουν φως στον φόβο με τον οποίο ζουν εκατομμύρια μέλη της κοινότητάς μας κάθε μέρα.

Ελπίζω να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου βίντεο, όπως αυτό της Diamond, ωστόσο, φαίνεται πόσο σημαντικό είναι το να χτίσουμε έναν μεγαλύτερο και περισσότερο ‘συνδεδεμένο’ κόσμο, αλλά και το πόση δουλειά έχουμε ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Διαβάστε επίσης:

Το post

image