Τηλέτυπος ΑΕ (Mega) ανακοίνωσε ότι στις 21 Αυγούστου η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Elenovo LTD γνωστοποίησε στην εταιρεία πως με σύμβαση εξωχρηματιστηριακής μεταβιβάσεως απέκτησε το ποσοστό της Dimera του Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή το 19,63% του Mega.

Ads

Ειδικότερα η Elenovo ανακοίνωσε πως απέκτησε 19.791.879 μετοχές της Τηλέτυπος Α.Ε. με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. «Τα δικαιώματα ψήφου της Elenovo LTD κατέχονται άμεσα στο σύνολό τους από την κα Αννα Λεωνίδου του Γιούρι», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα η Τηλέτυπος είχε γνωστοποιήσει ότι την 21.8.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία Dimera Media Investments (όμιλος Σαββίδη) μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της Τηλέτυπος Α.Ε. που κατείχε (19.791.879 μετοχές με ισάριθμες ψήφους, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), με εξωχρηματιστηριακή σύμβαση που καταρτίσθηκε την 18.8.2017.

Θολό το τοπίο στο Mega

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις Τυπολογίες, το τοπίο στο Mega παραμένει θολό και μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης. Με πρόταση της Elkin Holdings τοποθετήθηκαν, με ομόφωνη απόφαση των μετόχων, στο ΔΣ οι Παναγιώτης Παπανελόπουλος, Γιώργος Λύτραινας, Γιώργος Δημάκης, Μάρκος Xύτας, Παντελής Ντίλης (ο τελευταίος προήλθε από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη). Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν και οι τρεις κύριοι μέτοχοι, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη και η Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη.

Ads

Η πρόταση του εκπροσώπου της Dimera να επέλθει άμεσα συμφωνία μεταξύ των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ, με την αποπληρωμή των οφειλόμενων μισθών προς τους εργαζόμενους, επί της ουσίας δεν βρήκε ανταπόκριση.

Έτσι οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού είναι στον αέρα, οπότε το τωρινό διοικητικό σχήμα, προς το παρόν, θα ασχολείται μόνο τις τρέχουσες ανάγκες για να συνεχίσει να λειτουργεί η Τηλέτυπος. Σημειώνεται πως το διοικητικό σχήμα, συγκροτήθηκε εξ ανάγκης από τη νομοθεσία, μετά τις παραιτήσεις του Σταύρου και του Παναγιώτη Ψυχάρη, του Γιώργου και του Φώτη Μπόμπολα.