Έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσελιδο του «Πρώτου Θέματος». Δύο ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν και την επομένη των εκδηλώσεων  τιμής στη μνήμη του και της αντιφασιστικής διαδήλωσης, η εφημερίδα κυκλοφορεί με τον τίτλο  «Το γεύμα του λαθρομετανάστη τρεις φορές  πιο ακριβό από το γεύμα του φοιτητή». Πολλοί ζητούν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, καθώς, μεταξύ των άλλων, η εφημερίδα αποκρύπτει ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Ads

 
Το tvxs.gr παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένα σχόλια που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
 
n.a: «Μη σε σοκάρει ο κεντρικός τίτλος. Είναι η εφημερίδα που αξίζει στη σημερινή Ελλάδα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της πολιτισμένης Δύσης, ο εκδότης και ο διευθυντής της θα είχαν συλληφθεί. Ακόμα κι αν είχαν στη βαλίτσα τους, 5000.000 ευρώ. Τα λεφτά που ξοδεύονται για τη σίτιση των μεταναστών στα κέντρα κράτησης, είναι 100% από ειδικά κονδύλια της ΕΕ. Να το πει κάποιος στο επίσημο όργανο της “ΧΑ”, την εφημερίδα ΘΕΜΑ».
 
I.l: «ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!!!!  Ο ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ καθόταν έξω από το Πολυτεχνείο να μοιράσει 5.000.000 ευρω “μετρητά” σε φτωχους ΕΛΛΗΝΕΣ φοιτητές!! Δεν συνάντησε όμως ΚΑΝΕΝΑ φτωχό φοιτητή και αναγκάστηκε να τα καταθέσει σε Τράπεζα!!!!!!!»
 
NF: «Εναλλακτικός τίτλος: Τα 5.5εκ. για τα οποία διώκεται ο Αναστασιάδης φτάνουν για γεύματα 1εκ μεταναστών ή 2εκ φοιτητών»
 
Τ.Π: «Το απόΘΕΜΑ του φασισμού που κουβαλούσε στις βαλίτσες του αδειάζει επάνω στην κοινή γνώμη. Και η ανοχή της είναι 3 φορές περισσότερη από αυτή απέναντι στη σαπίλα…»
 
image

HP: «Προφανώς στο Πρώτο Θέμα του κ.Αναστασιαδη,η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια λογίζεται με βάση την εθνικότητα και το χρώμα…Στο έτος 2013!!!Και μετά μιλάμε περί ρατσισμού και φασισμού…Κουτσομπολιό,παραπολιτική της κλειδαρότρυπας,life-style του κ@ου,”λάσπη”,ρατσισμός,μίσος στο συνδικαλισμό και αντιαριστερο παραλήρημα η “γραμμή” του κομιστή…Πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη χώρα!!!»
 
Antipliroforisi: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στην υπηρεσία της Χρυσής Αυγής. Ακονίζοντας το μαχαίρι επίδοξων δολοφόνων μεταναστών».
 
A.K «Λυπάμαι που γύρω στους 150 χιλιάδες αυριο θα αγοράσουν αυτή τη βρωμεερή φυλλάδα»
 
NA: «Αλήθεια, πόσο να κοστίζει άραγε το πιάτο φαΐ ενός φοροφυγά; Λιγότερο ή περισσότερο από αυτό του φοιτητή;  ΘΕΜΟΣ – ΤΙΜΗ – “χρυσή αυγή”!»
 
NA: «Πρώτο Φλέμα» και από Βίλα ακίνδυνος: «Για το πρωτοσέλιδο  στο πρώτο θέμα αποκαλώ εγκληματίες όσους δημοσιογράφους σιωπούν όπου κι αν εργάζονται»