Με την κατάθεση του Γιώργου Κουρή συνεχίζεται, σήμερα Πέμπτη, η εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.

Ads

Ο Γιώργος Κουρής, πρώην ιδιοκτήτης του Alter και νυν ιδιοκτήτης του Kontra, υποστήριξε πως άδικα τον κάλεσαν να καταθέσει γιατί είναι ο μόνος εκδότης που «όχι μόνο δεν έκλεψε το κράτος, αλλά αντίθετα τον έκλεψαν».

Κατά την κατάθεσή του κατονόμασε ως υπεύθυνους για την πτώχευση του Alter τους Γιαννίκο, Βαλσαμίδη και Αθανασούλη, όλοι πρώην στενοί συνεργάτες του, που όπως είπε πήραν «20 εκατομμύρια από το χρηματιστήριο και τα φάγανε».

Ο Γιώργος Κουρής κατήγγειλε ακόμη ότι ο Αθανασούλης και ο Γιαννίκος, χρησιμοποιώντας ένας πολυδαίδαλο σύστημα εταιρειών, «φόρτωναν» το Alter με τα έξοδα ταινιών τις οποίες αγόραζαν «με το κιλό» από τις ΗΠΑ και τις μεταπουλούσαν σε διαφημιστικές εταιρείες (με ενδιάμεσους σταθμούς τις εταιρείες των προαναφερθέντων μεγαλομετόχων, Άλτεκ και Μόνετρν Τάιμς) «κερδίζοντας» ως μεσάζοντες χρήματα σε βάρος του Alter.

Ads

Ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν «απλά περαστικός» μετά το 2000, όταν και «παρέδωσε μια πλήρη υγιή επιχείρηση». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που διώκεται για μη καταβολή δεδουλευμένων μετά το 2011, απάντησε πως πρόκειται για «πολιτική δίωξη».

Ζωντανή Μετάδοση