Ο Άρτσι Άντριους θα πεθάνει στο επόμενο τεύχος του κόμικ «Life with Archie» όταν θα σκοτωθεί για να σώσει από μία σφαίρα έναν ομοφυλόφιλο φίλο του. Ο θάνατος του Άρτσι έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο ιστοριών με τις ενήλικες εκδοχές των ηρώων που γνώρισε το κοινό ως εφήβους στο Γυμνάσιο του Ρίβεντεϊλ.

Ads

Συγκεκριμένα, ο ήρωας θα πεθάνει προσπαθώντας να σώσει τον Κέβιν Κέλερ, τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα του κόμικ. Ο Κέλερ, νεοεκλεγείς γερουσιαστής, πιέζει για έλεγχο της οπλοκατοχής στο Ριβερντέιλ, όταν ο σύζυγός του εμπλέκεται σε επεισόδιο ένοπλης επίθεσης.

image«Ο τρόπος με τον οποίο πεθαίνει ο Άρτσι, είναι αυτός που θα περίμενες από τον Άρτσι» είπε ο Τζον Γκολντγουότερ, εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της Archie Comics. «Πεθαίνει ηρωικά. Πεθαίνει χωρίς εγωισμό. Πεθαίνει με έναν τρόπο που αποτελεί επιτομή όχι μόνο των καλύτερων στοιχείων του Ριβερντέιλ, αλλά και των καλύτερων στοιχείων σε όλους εμάς. Αυτό συμβολίζει ο Άρτσι εδώ και 75 χρόνια».

Ο Γκολντγουότερ τόνισε ότι ο θάνατος του Άρτσι δεν είναι διαφημιστικό κόλπο, αλλά αποτελεί ένα μάθημα για την ένοπλη βία και μια διακήρυξη διαφορετικότητας στη νέα εποχή των κόμικ. Άλλες εκδοχές του Άρτσι -για παράδειγμα ο έφηβος εαυτός του- θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε άλλα κόμικ της εταιρείας.

Ads