Ο Αρκάς, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook, ανακοίνωσε πως σταματάει την ανάρτηση σκίτσων στα social media και το διαδίκτυο. Όπως τονίζει το μόνο που θα δημοσιεύει είναι οι ανακοινώσει για τα καινούργια του βιβλία.

Ads

Ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι πως τα σκίτσα του έχουν πλαστογραφηθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί για πολιτική προπαγάνδα ή έχουν αναρτηθεί σε ψεύτικές σελίδες για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακούς λόγους. Στο εξής, όπως τονίζουν οι διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook «τα γνήσια σκίτσα του Αρκά, οι γνήσιοι φίλοι της δουλειά του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του».

Υπενθυμίζεται πως τα σκίτσα του Αρκά είχαν φτάσει ακόμη και στη Βουλή, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να τα χρησιμοποιεί για τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Αρκά:

«Τα μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του.

Ads

Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του.

Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκίτσων του ή του ονόματός του».