Στην κήρυξη 48ωρης απεργίας, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στην Ελευθεροτυπία προχώρησαν οι ενώσεις Τύπου, υλοποιώντας πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Την ίδια ώρα, σε στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ.

Ads

 

«Οι συνάδελφοι έχουν πια εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας, αφού από τα μέσα του καλοκαιριού η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να επιδεικνύει την ίδια παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, μην καταβάλλοντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους. Τα Διοικητικά Συμβούλια ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ενώσεων.
 
Η 48ωρη απεργία ξεκινά από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 22 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2011.
 
Την ίδια ώρα σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αντιδρώντας «στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων» οι οποίοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας από τις 6.00 έως τις 11.00, από τις 14.00 έως τις 18.00 και από τις 19.00 έως τις 24.00 την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.
 
«Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και να μην ισχύσει η εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Επιπλέον σε στάση από τις 06.00 έως τις 09.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00 την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 προχωρούν όλοι οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τέλος σε στάση εργασίας προχωρούν από τις 10:00 έως τις 13:00, όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

Ads