«Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Αυγή» ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα για τη «διάσωση» του ιστορικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Ads

Ο Βασίλης Μουλόπουλος τονίζει ότι δεν «υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης πίσω από την τοποθέτησή του στο τιμόνι του ΔΟΛ» και το γεγονός είναι προσωπική του επιλογή, έπειτα από πρόσκληση του Σταύρου Ψυχάρη.

«Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου που είναι θεσμός για τη δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ» λέει ο Βασίλης Μουλόπουλος. 

«Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο μετά και την κατάργηση του αγγελιόσημου, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες», καθώς πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, σημειώνει ο κ. Μουλόπουλος.

Ads

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων, τους καλεί να αφήσουν τους ενδοιασμούς και να έρθουν να βοηθήσουν και επαναφέρει πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών από τον διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνη Καρακούση και αποτελεί πρόταση των εργαζομένων: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Πολιτική και επιχειρηματική μάχη για τον ΔΟΛ

Ο Βασίλης Μουλόπουλος για το θέμα του επενδυτή, σημειώνει ότι έχουν ακουστεί πολλά. «Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο. Και ο Δημήτρης Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια» δηλώνει υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, αλλά δανεισμού.

Θυμίζει, επίσης, ότι εκκρεμεί το επόμενο διάστημα η κατάθεση νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια με πρόβλεψη για εξωδικαστικό συμβιβασμό. «Αυτό θα είναι οπωσδήποτε ένα εργαλείο για ένα μελλοντικό επενδυτή, απαντώ, μαζί όμως με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης».